Scholenproject Fakkelestafette

Plaats een reactie

(Foto’s / video) Basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 gedenken de Tweede Wereldoorlog en Bevrijding. Vorige week woensdag was in Bibliocenter Weert de opening van de tentoonstelling van het scholenproject Fakkelestafette, georganiseerd door de stichting Fakkelestafette Weert e.o.

Wethouder Geert Gabriëls opende de expositie en ambassadeur Ger Barents hield een persoonlijk verhaal. Een aantal leerlingen vertelde iets over hun gemaakte werkstuk of lazen een zelfgemaakt gedicht voor.

Scholenproject

Aan het Scholenproject doen een groot aantal basisscholen in de gemeente Weert mee. Voor de zomervakantie hebben de leerlingen hard gewerkt om hun ideeën om te zetten in iets tastbaars. Tussen de ruim tweehonderd ingeleverde werkstukken zitten prachtige 3D-werken, tekeningen, gedichten, verhalen en informatiemappen.

De stichting Fakkelestafette Weert e.o. wil de jeugd betrekken bij het herdenken van de slachtoffers van Tweede Wereldoorlog en het vieren van de vrijheid. Om te blijven herdenken, organiseert zij allerlei activiteiten, waaronder het scholenproject.

Fakkelestafette

Een aantal kinderen, dat heeft meegedaan met het scholenproject, mag vandaag, 16 september, tijdens de Fakkelestafette, mee als de fakkel langs diverse oorlogsmonumenten in de regio Weert gaat. De kinderen hebben die dag bijzondere taken, zoals het voorlezen van een gedicht, het vasthouden van de vlaggen, het maken van foto’s of het houden van interviews met omstanders. Op deze manier wordt het vuur, als het ware, doorgeven aan de volgende generatie.

Ben je ook benieuwd naar de werkstukken? Ouders, familie, vrienden en andere belangstellenden dan ben je van harte welkom. De expositie is nog tot en met 23 september te zien in Bibliocenter Weert.

Bekijk een impressie tijdens de opening van de tentoonstelling en een voordracht over Anne Frank:

Voordracht over Anne Frank via Youtube

https://youtu.be/4UDx7ezWa5k

[nggallery id=’5499′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie