Uitdagende routes mountainbike tijdens Heksenheuveltocht

Algemeen Nederweert Sport Reageer 2 min. leestijd

Nederweert – Zin om met je fiets door de natuur te rijden en sportief bezig te zijn? Doe mee met de Heksenheuveltocht op zondag 20 november 2022, georganiseerd door TWC Nederweert. Er zijn afwisselende routes uitgezet in het Limburgse en Brabantse landschap voor mountainbikes en gravelrijders. Je fietst dwars door het bos, over heidevlaktes, grindwegen en landweggetjes. 

Heksenheuvel

De Heksenheuveltocht staat garant voor een sportieve en gezellige zondagochtend in het bos voor beginnende en getrainde bikers. Tijdens de mountainbiketochten van 30 en 50 km kom je onder meer door het natuurgebied De Pan bij Maarheeze en doe je de Boksenberg aan. De pauzeplaats is op de mini-camping De Heksenheuvel. Hier ontleent de Heksenheuveltocht haar naam aan. Op de pauzeplaats zijn gratis versnaperingen, zoals soep, bananen en ontbijtkoek. 

Deelnemer aan het woord

Iemand die al lang mountainbiket, is Paula Helderman. “Ik vind mountainbiken leuk om te doen. Je bent buiten. In het bos is altijd wat te zien en te horen. Zoals de kleuren van de bladeren, de paddenstoelen, de vogels en af en toe een ree. De Heksenheuveltocht neemt je mee door het Weerterbos en wordt georganiseerd door lokale enthousiaste vrijwilligers.”

Voor jong en oud

Beide ATB-tochten zijn uitgepijld en voor iedere beginnende mountainbiker te doen. Dat maakt ze bij uitstek geschikt om samen met kinderen te fietsen. Zeker de korte afstand. Al fietsend leer je de omgeving kennen.

De start en finish zijn bij Huyskamer Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34 in Nederweert. Iedere vijftigste deelnemer die over de finish komt, ontvangt een cadeaubon. Bij de finish zorgt Huib Hölzken met z’n accordeon voor gezellige livemuziek en kan er op eigen kosten wat genuttigd worden bij Daatjeshoeve. 

TWC Nederweert

De organisatie is in handen van TWC Nederweert. “Met vijftig tot zestig vrijwilligers zorgen we dat honderden deelnemers een fijne, sportieve en gezellige fietstocht beleven”, aldus coördinator Jan van Riet. 

Kijk voor meer info en om je aan te melden op www.twcnederweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie