Weert wil af van reclameborden

De gemeente Weert werkt momenteel aan een nieuw beleid om reclameborden langs de snelweg te weren. Dat blijkt uit het antwoord van wethouder Van Eersel op vragen van raadslid Sijben (CDA).

Al geruime tijd staat er een bord “Weert groenste regio van de wereld”. Onlangs is daar een bord naast geplaatst ter promotie van een ‘spannende’ saunaclub. Dat bord springt volgens Sijben meer in het oog dan het bord van de groenste regio. Het heeft hem aan het denken gezet. “Is er een vergunning aangevraagd voor de plaatsing van de borden?”, aldus Sijben.

Wethouder van Eersel gaf aan dat er in de gemeente Weert 44 reclameborden naast de snelweg A2 staan. Daar is geen vergunning voor afgegeven. Er worden steeds meer borden langs de invalswegen van Weert geplaatst en daarmee ontstaat er een “ratjetoe” en dat is onwenselijk.

Er wordt op het stadhuis momenteel gewerkt aan een beleid om de reclameborden te weren. De gemeente Weert gaat op korte termijn het voorbeeld geven en haar eigen borden van de “Groenste regio van de wereld” verwijderen. Daarna worden de eigenaren van de percelen aangeschreven en op de hoogte gesteld van het nieuwe beleid. Voor het ontwikkelen van het nieuwe beleid is de gemeente Weert momenteel in gesprek met de gemeenten Nederweert en Leudal die al een beleid voor reclameborden langs wegen hebben ontwikkeld.