Vrijwel elke dag staat er een file op de snelweg A2 tussen Weert-Noord en Eindhoven, zo ook vandaag. Echter is hij vandaag nog langer.

De filelengte is opgelopen naar 16 kilometer en de file gaat zelfs voorbij Weert-Noord. De ANWB weet niet wat de oorzaak is, zo melden ze via Twitter. Het is een drukke ochtendspits in Nederland, maar dat heeft te maken met ongevallen. Daarvan is tussen Nederweert en Eindhoven geen sprake.

De vertraging op de weg loopt op tot 45 minuten.

7 REACTIES

 1. er is heel veel vrachtverkeer en dat is ook goed , d.w.z. dat het goed gaat met de economie. ook werkgelegenheid wordt steeds meer buiten de regio gezocht. daardoor natuurlijk meer verkeer. hier had al lang een spitsstrook moeten zijn , zeker bij de knelpunten t’haasje / jagershorst . zodra geremd wordt krijg je een harmonica effect tot stilstand als gevolg.

 2. Zo zo..de ANWB wordt wakker.
  Gelukkig alweer een instantie die inziet wat in deze regio al jaren klinkt : de A2 moet een extra rijstrook krijgen !

 3. De ANWB is dan wel wakker geschud, maar heeft de slaap nog steeds in hun ogen, want ze weten niet wat de oorzaak is van deze (dagelijkse) file(s).
  De ANWB hoort (eh ziet) het luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.
  Iedereen die al jaren in deze file(s) zit, weet dat er een extra rijstrook bij moet (van 2 x 2 naar 2 x 3) om de dagelijkse drukte op te vangen. En met de invoering van tol voor vrachtwagens in België, is de drukte alleen maar toegenomen op de trajecten van Limburg via Noord-Brabant naar Zeeland (richting Antwerpen).

 4. De uitslag van het onderzoek van de ANWB zal zijn….
  Te veel verkeersaanbod per tijdseenheid op te weinig rijbanen…!!
  Maar dat is al jaren bekend,,,!!

 5. Dat lost zeker wel wat op, dat onderzoek van de ANWB. De oorzaken zijn al sinds jaar en dag bekend. Zonde van de tijd

 6. Bij de ANWB top 10 van autosnelwegen met het meest drukke verkeer en de meeste files over 2016, komt de A2 in de verste verte niet voor. Ergens op plaats 40, in de file top 50, komt het stuk A2 – A67 tussen Leenderheide en de Hogt voor, waar je het traject Weert – Eindhoven als file-uitloper bij kunt tellen.

Comments are closed.