Brandweer houdt competitiedag

Plaats een reactie

Aanstaande zaterdag 7 oktober zullen met regelmaat grote blusvoertuigen van de brandweer door de binnenstad van Weert rijden. Zij maken onderdeel uit van de brandweercompetitiedag, een dag vol met diverse scenario’s, geënsceneerd door de diverse deelnemende ploegen uit de omgeving.

Elk brandweerkorps zet in haar gemeente een oefening uit, een brandscenario, een hulpverlening, een ongeval met gevaarlijke stoffen, maar het kan ook een ongeval op en in het water zijn, compleet met duikers.

Tussen 09.00 uur en ongeveer 17.00 uur rijden ze van locatie naar locatie in de diverse gemeentes. Zij strijden om de eerste plekken en een trofee, genoemd naar een oud-commandant van brandweer Weert. Een prijs die door de andere ploegen wordt weggegeven voor de oefening met de beste leermomenten.

De locatie die door de brandweermensen van Weert is gekozen ligt in de binnenstad. Waar? Dat kan de brandweer helaas niet zeggen in verband met het wedstrijdelement. De brandweermannen krijgen een locatie aangewezen nabij het incident, waar ze zich moeten melden. Daarna krijgen ze een inzetopdracht waar ze naar toe moeten rijden, net zoals het in de praktijk gaat. Helaas voor de toeschouwers zonder zwaailichten en sirenes.

De deelnemende ploegen (korpsen) zijn: Grathem, Hunsel, Heythuysen, Meijel, Nederweert, Roggel, Stramproy en Weert en het brandweerteam van firma Trespa. s’Avonds als iedereen moe en voldaan zullen tijdens een feestelijke bijeenkomst de uitslagen bekend worden gemaakt door wethouder de heer Van Eersel van de gemeente Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie