Rioolinspectie Roermondseweg

Plaats een reactie

De gemeente Weert laat werkzaamheden uitvoeren aan het riool op de Roermondseweg, ongeveer tussen de Savornin Lohmanstraat en de Middelstestraat. Het riool wordt gereinigd en er vindt rioolinspectie plaats. De werkzaamheden starten op woensdag 4 oktober en duren ongeveer een week.

De firma GMB Rioleringstechnieken B.V. uit Kampen voert de werkzaamheden uit, in opdracht van de gemeente Weert. De omwonenden worden door deze aannemer geïnformeerd, zo meldt de gemeente Weert.

Enige overlast omwonenden

De werkzaamheden kunnen leiden tot enige hinder. Zo kan een inrit tijdelijk geblokkeerd zijn, als er een toegangsput voor de inrit ligt. Daarnaast kan rioollucht in huis een gevolg zijn van het werk. De riolering wordt namelijk met hoge druk gereinigd. Daardoor komt het voor dat de riolering in huis wordt leeggezogen. Dat zorgt voor de rioollucht.

Tips om overlast in huis te voorkomen

De aannemer stelt alles in het werk om overlast te voorkomen. Is er desondanks rioollucht in huis? Dan is dit te verhelpen door alle kranen even open te zetten en het water te laten lopen. Soms komt het voor dat het water omhoog komt en/of gaat borrelen in het toilet of de gootsteen. Wateroverlast hiervan is te voorkomen, door het deksel van het toilet gesloten te houden.

Verkeersmaatregelen

De werkzaamheden worden buiten de spitstijden uitgevoerd. Ter hoogte van de werkzaamheden worden tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Bij werk op de weg worden gedeeltelijke wegafzettingen geplaatst en verkeersregelaars ingezet. Bij werk op het fietspad, geldt voor (brom)fietsers een omleidingsroute die staat aangegeven op gele borden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie