(Foto’s) De gemeente Weert heeft het Fonds Burgerinitiatieven ingesteld. Daarmee kunnen burgers eenmalige bijdragen ontvangen voor goede initiatieven die ze zelf ontplooien.

Een mooi voorbeeld daarvan: de zusters Birgittinessen in de Maasstraat gaan maaltijden verzorgen voor mensen met een kleine beurs. Dinsdag werd de eerste maaltijd voor deze doelgroep bereid. De gegadigden werden via de Voedselbank geselecteerd. De zusters kookten, stelden hun ruimte beschikbaar en serveerden de maaltijd aan mensen in armoede. Wethouder Martijn van den Heuvel kwam de eerste keer meehelpen en mee-eten.

Elke eerste dinsdagavond van de maand serveren zij voor 25 personen een maaltijd. De pilot duurt 12 maanden.

Idee?

Heb jij als inwoner een goed initiatief om samen met anderen de leefbaarheid en sfeer in jouw wijk, buurt of dorp te verbeteren? Is dit een nieuw idee dat nog nergens in Weert is uitgevoerd? Misschien kun je ook subsidie krijgen. Op de website van de gemeente vind je meer informatie: www.weert.nl/burgerinitiatieven.

3 REACTIES

  1. Twijfel niet aan de goede bedoelingen van de zusters en de gemeente, maar het gaat in Nederland helemaal de verkeerde kant op met voedselbanken en andere vormen van armoedebestrijding. Het zou gewoon niet nodig moeten zijn. Schaam me kapot, dat dit in Nederland anno 2017 nodig is en vind het vernederend voor mensen, dat ze er gebruik van moeten maken. Hier zijn we in zeg 25 jaar tijd behoorlijk achteruit geboerd! Geef mensen werk, een fatsoenlijk inkomen en doe iets aan alle lasten zoals ziektekostenpremies, eigen risico’s en alle andere heffingen (en bijv ook heffingen op huren), die de afgelopen jaren alleen maar zijn toegenomen, zodat mensen ook netto meer in het handje houden.

Comments are closed.