Op maandag 16 oktober werd in het dialysecentrum Weerterbergen officieel Fietslabyrint geïntroduceerd. Met behulp van Fietslabyrint kunnen dialysepatiënten tijdens hun behandeling een virtuele fietstocht maken. De aanschaf ervan is mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Laurentius. Eerder heeft de stichting ook al Fietslabyrint geschonken aan de dialyseafdeling in het Laurentius Ziekenhuis zelf.

Het Laurentius Ziekenhuis heeft twee locaties voor dialysepatiënten. Het dialysecentrum Weerterbergen ligt in het gelijknamige vakantiepark in Weert. Hier dialyseren chronische patiënten die in Weert en omgeving wonen. Ook mensen die in de omgeving op vakantie zijn, kunnen gebruik maken van het dialysecentrum. Begin dit jaar is Fietslabyrint op de dialyseafdeling in Roermond in gebruik genomen. “De reacties daar waren zó positief dat we als stichting gezegd hebben, dat gaan we ook voor Weert regelen. Ik ben blij dat de patiënten hier nu ook gebruik kunnen gaan maken van Fietslabyrint”, aldus Chris Ketelaars, bestuurslid van de Vrienden van Laurentius.

Fietslabyrint

Fietslabyrint is een interactieve fietstocht, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet (meer) zo vanzelfsprekend is. De fietsroute wordt gevolgd op een beeldscherm dat voor de fiets is geplaatst. Op het beeldscherm kan een keuze worden gemaakt uit één van de fietstochten door steden in binnen- en buitenland. Op kruispunten kan binnen een route links of rechts afgeslagen worden. Het fietsen biedt niet alleen een welkome, sportieve afleiding, maar zorgt er ook voor dat de dialysebehandeling beter verloopt. De fietsende patiënt heeft minder kans op kramp en andere vervelende bijverschijnselen die de behandeling met zich mee kan brengen.