Intocht Sint zondag 19 november

Sint Nicolaas komt ook dit jaar weer naar Weert! Na zijn intocht in Dokkum stoomt hij direct door naar Weert! Op zondag 19 november komt de Goedheiligman met zijn zwarte pieten voor de 103e keer in Weert aan.

Via de Zuid Willemsvaart vaart de Sint naar Weert en meert af met zijn schip de ‘Spanje’ om 14.00 uur aan de Werthaboulevard (nabij de stadsbrug). Hier ontvangt het bestuur van Stichting Sint Nicolaas Weert de Sint.

Na deze ontvangst beginnen de Sint en zijn pieten aan een intocht door de binnenstad. De route is als volgt: Werthaboulevard, Kasteelsingel, Oelemarkt, Schoolstraat, Korenmarkt en eindigt op de Markt. Burgemeester Heijmans wacht de Sint op voor het “Huis van Nicolaas” aan de Markt. Na alle liedjes en dansjes zal Sinterklaas samen met Burgemeester Heijmans officieel “Het Huis” openen. Bij slecht weer zal, voor de intocht en de ontvangst door de burgemeester, worden uitgeweken naar het stadhuis.

Voor meer informatie over de intocht of huisbezoeken van de Sint: www.sintnicolaasweert.nl

Huis van Nicolaas

Na de intocht logeert Sinterklaas in Weert in het Huis van Nicolaas. Deze is geopend vanaf maandag 20 november (op maandagen alleen voor groepsbezoeken van scholen). Voor meer informatie: www.huisvannicolaas.nl.