Geslaagde ouder-kindavond

(Foto’s) Op woensdagavond 11 oktober stroomde de bibliotheek van Weert vol met kinderen en hun ouders. Zij bezochten in grote getale de ‘ouder-kind-avond’ van de Stichting Eduquaat.

Ieder jaar organiseert de taalcommissie van de stichting – die uit 7 basisscholen bestaat – een avond tijdens de Kinderboekenweek waarin het lezen op een leuke en speciale manier aandacht krijgt. Vorig jaar speelde theatergezelschap Rabarber het stuk ‘Liefdesbrieven’, dit jaar was het kinderboekenschrijver Erik van Os (bekend van onder andere Schatje en Scheetje) die de kinderen rondleidde in alle werelden die hij voor ze verzonnen had.

De eerste groep kinderen bestond uit leerlingen van de groepen 1, 2 en 3. Zij keken en luisterden naar voorleesverhalen, gedichten en liedjes. Op het grote scherm waren plaatjes en teksten uit de boeken te bewonderen. Erik ondersteunde zichzelf regelmatig met gitaar, ukelele en mondharmonica. Hierdoor swingde de voorstelling ook nog eens de pan uit! Hoewel Erik naar eigen zeggen weinig enge verhalen heeft geschreven, liet hij met zijn gedicht over de boze juf toch even de rillingen over de rugjes lopen. Om vervolgens over zijn twee billen in zijn onderbroek te beginnen, waardoor de hilariteit weer snel terug was.

Even later was het de beurt aan de kinderen uit de groepen 4 tot en met 8. Zij luisterden ook weer naar verhalen, gedichten en liedjes. Maar voor deze leeftijdsgroep zorgde Erik voor iets meer spanning en uitdaging. Hij was behoorlijk op dreef en had geen zin om te stoppen. ‘Als ik nu stop, gaan jullie naar huis en moeten jullie naar bed!’ De kids wisten wat ze te doen stond. Onder hun aanmoediging werd het later en later…

Het was een leuke avond. Hopelijk zet het ouders en kinderen aan om nog meer te gaan lezen!
[nggallery id=’5628′]