Speciaalbier De Montmorency

(Foto’s) Zondagmiddag werd bij Café de Man aan het Bassin De Montmorency-bier gepresenteerd. Samen met de werkgroep Stamtafel Weert heeft de stichting Wertha Bier in opdracht van De Aldenborgh bij de Brouwschuur (Weerter stadsbrouwerij) dit bier laten brouwen.

De Montmorency van Wertha Bier is gebrouwen ter van de Heer van Weert die in 1568 door Alva werd onthoofd op de Grote Markt in Brussel. De opbrengst van het volbloed moutig brouwsel met ‘historisch koppig’ karakter gaat via Stichting Wertha Bier naar goeden doelen in Weert.

Het bier wordt tijdens de eindejaarsfeesten 2017 in een geschenkbox verkocht met een prachtig glas met afbeeldingen van de graaf van Horne en de graaf van Egmond, en met de in Zottegem, waar ook de onthoofding van de graaf van Egmond en de graaf van Horne in 1568 wordt herdacht, speciaal gebrouwen bieren: Lamoraal, Alva en 1568.

Dit pakket zal € 25 gaan kosten. Reserveer nu per email ([email protected]) alvast dit pakket bij het secretariaat van de kring Weert van het LGOG, want er is maar een beperkte oplage beschikbaar.

[nggallery id=’5627′]