Gratis naar de film ‘Pride’

Bij Gotcha Cinema draait op zondag 5 november om 14.00 uur gratis de film ‘Pride’. Deze op waarheid gebaseerde film, bekroond met een Queer Palm op het filmfestival in Cannes, is het startsein van de ‘Week van het Respect’. Aanmelden voor deze film kan tot en met 27 oktober.

Het is de zomer van 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Nationale Unie van Mijnwerkers (NUM) is in staking. Tijdens de Gay Pride Mars in Londen, besluit een groep van homoseksuele en lesbische activisten geld in te zamelen om de families van de mijnwerkers te steunen. Maar er is één probleem, de Unie schaamt zich er voor om hun steun te ontvangen.

Inspirerend verhaal

Pride is een goede film waarin twee verschillende groepen mensen steeds dichter bij elkaar komen met een unieke samenwerking als resultaat. Een mooi en inspirerend verhaal met een boodschap.

Week van het Respect

De week van 6 tot en met 12 november is de ‘Week van het Respect’. Tijdens deze week is er in de gemeente Weert extra aandacht voor het thema ‘respect’ en ‘respectzones’. Respectzones zijn fysieke plekken waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt en waar je wordt geaccepteerd zoals je bent. Diverse activiteiten worden georganiseerd. Zo geeft wethouder Gabriels op een aantal dagen gastlessen in het basis- en voortgezet onderwijs en wordt er een ‘Roze Ouderen Café’ georganiseerd in Zorgcentrum Sint Martinus.

Gratis toegankelijk

De gemeente Weert stelt de film Pride gratis beschikbaar voor alle inwoners uit de gemeente vanaf 12 jaar. Je kunt je hiervoor tot en met 27 oktober aanmelden via [email protected] Om 13.30 uur is ontvangst in Café Gotcha en krijg je een kop koffie of thee aangeboden door de gemeente Weert. Om 14.00 uur is er een inleiding door wethouder Gabriels, waarna de film start.

Voor de inschrijving geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.