Grote zoekactie in Maarheeze

Update 20.57u – Maarheeze – (Foto’s / video) De politie is momenteel bezig met een grote zoekactie in Maarheeze.

Afgelopen middag heeft op de Koenraadtweg een incident plaatsgevonden waarbij een auto in de naastgelegen bosschage terecht is gekomen. Vermoedelijk was (en is) de bestuurder op de vlucht voor de politie.

Wat er precies gaande is, kan de politiewoordvoerder niet zeggen. Bij de politie actie wordt ook een helikopter ingezet.

Update 17.15 uur:
De politie heeft een Burgernet-bericht verstuurd. Twee of drie mannen met een Noord Afrikaans uiterlijk zijn op de vlucht. De politie is op zoek naar hen. Ze zijn donker gekleed en de politie adviseert met klem om geen actie te ondernemen en alleen 112 te ondernemen.

Update 19.10 uur
Bij de inzet zijn ook een arrestatieteam en in totaal twee politiehelikopters ingezet. Vooralsnog zijn er geen verdachten aangehouden.

Update 20.28 uur
De gevluchte verdachten in Maarheeze waren van plan om samen met anderen een helikopter te kapen. Met deze helikopter wilden ze vermoedelijk een gedetineerde uit de Roermondse gevangenis gaan bevrijden, zo meldt de politie. Het gaat hier om een veroordeelde die vast zit voor betrokkenheid bij een liquidatie in het Amsterdamse criminele milieu.

De kaping van de helikopter werd verijdeld door het arrestatieteam en de verdachten sloegen op de vlucht. In Roosteren werd een verdachte neergeschoten tijdens zijn vlucht. Hij overleed ter plaatse. Drie andere verdachten konden worden aangehouden.

Andere verdachten wisten tot in Maarheeze te komen met hun vluchtauto. Op de Koenraadtweg raakten ze van de weg en gingen vervolgens te voet ervandoor. Er werd een zoekactie ingesteld met ondersteuning van politiehelikopters en leden van het arrestatieteam. Ondanks de zoekactie werden ze niet meer aangetroffen. De verdachten zijn overigens bekend bij politie en justitie vanwege hun relatie met de Amsterdamse liquidatiewereld. Het onderzoek naar deze verdachten is in volle gang.

Video zoekactie

https://youtu.be/lyQpvkX5ShU

[nggallery id=’5617′]