Bassin officieel heropend

(Foto’s) Het vernieuwde Bassin is woensdagmiddag officieel geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van buurtbewoners, wethouders Van Eersel & Van den Heuvel en gedeputeerde Geurts van de provincie Limburg.

Bij Barco op het Bassin was een gezellig samenzijn met buurtbewoners. Zij uitten zich tevreden over de nieuwe omgeving. Voornamelijk de aankleding en de veiligheid vond men een verbetering. Na de bijeenkomst werd het plein officieel geopend door wethouder Van de Heuvel.

In opdracht van de gemeente Weert werd op 6 april gestart met de reconstructie van het Bassin en de omgeving. De maanden daarna is er door aannemer Heijmans hard gewerkt om het Bassin opnieuw in te richten en veiliger te maken. Ook is met de aanpassing de noordelijke entree van de binnenstad verfraaid.

De werkzaamheden zijn overigens nog niet helemaal voltooid. In de komende periode, wanneer het juiste moment daarvoor is, worden er nog vaste planten en bomen geplaatst.

[nggallery id=’5618′]