(Foto’s) Het vernieuwde Bassin is woensdagmiddag officieel geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van buurtbewoners, wethouders Van Eersel & Van den Heuvel en gedeputeerde Geurts van de provincie Limburg.

Bij Barco op het Bassin was een gezellig samenzijn met buurtbewoners. Zij uitten zich tevreden over de nieuwe omgeving. Voornamelijk de aankleding en de veiligheid vond men een verbetering. Na de bijeenkomst werd het plein officieel geopend door wethouder Van de Heuvel.

In opdracht van de gemeente Weert werd op 6 april gestart met de reconstructie van het Bassin en de omgeving. De maanden daarna is er door aannemer Heijmans hard gewerkt om het Bassin opnieuw in te richten en veiliger te maken. Ook is met de aanpassing de noordelijke entree van de binnenstad verfraaid.

De werkzaamheden zijn overigens nog niet helemaal voltooid. In de komende periode, wanneer het juiste moment daarvoor is, worden er nog vaste planten en bomen geplaatst.

 • Wikuso

  Wiens veiligheid verbeterd? Ik heb nu al een paar keer gezien dat een vrachtwagen, vanaf de Kasteelsingel de brug opdraaiend, met de achterwielen over de rand die er als afscheiding met het fietspad is MOEST rijden omdat, door de betonrand in het midden van de weg, de bocht gewoon niet ruimer kon worden genomen. Fietsers dus opgepast. Hetzelfde geldt voor de knik op de kasteelsingel, komend vanaf de brug. En dan nog de dwars overstekende schooljeugd. Maar ja, het zal het eerste half jaar wel zo moeten blijven en dan gaan de aanpassingen er aan komen.

  • Joost Bosseve

   Idd zijn een paar aanpassingen nodig. Vreemde knik ook op de kasteelsingel komend vanaf de brug.

   • Vet Kèjjj

    Bij die knik moet je flink gas geven!…ik voel me af en toe net Max. V😂

  • Schade

   Kan ook aanleiding zijn om de binnenstad vrachtwagen luw te maken.
   Daar waar ( mogelijk) het hotel komt ook een overslag plaats te maken voor vrachtwagens naar kleinere (electrische) voertuigen.
   Dan is probleem van wegen in binnenstad kapot rijden opgelost en voldoet Weert iets meer aan de klimaatdoelstellingen van dit kabinet.

   • Wikuso

    Mooi plan, maar dan hopelijk wel de kosten bij de gebruiker en niet uit een algemene pot. Dan kun je bij die overslagplaats(en) meteen grote parkeerplaatsen maken en die elektrische wagens gebruiken als pendelbussen van en naar de binnenstad. Iets wat in allerlei vormen al in veel (grotere) plaatsen wordt gedaan.

    • Schade

     Precies

  • Disqus

   Oké, waarvan akte…Heb je mbt het Bassin misschien ook positieve opmerkingen? Zoja, ben dan volledig!

   • Wikuso

    Zolang deze “fouten” er in zitten die dagelijks overlast opleveren zie ik daar voor de verkeersdeelnemers die daar komen weinig positiefs.

    • Disqus

     Het glas mag ook wel eens half vol zijn… Maar je hebt op bepaalde punten wel een punt

 • Vet Kèjjj

  In Weert maken ze nooit iets in een keer goed,zoals ik hier al eerder aangegeven heb,als ze die knik er uit hadden gelaten en die mooie bloemperken….hadden ze misschien een langere voorsorteerstrook voor links af naar de Wilhelminasingel kunnen maken…..de strook is nu vaak niet te bereiken,want als de brug omhoog is staat er een hele rij auto s te wachten die over de brug moeten….en je moet maar wachten dat de brug omlaag gaat…alle auto s weg voor je dan kan je eindelijk plaatsnemen op de strook naar links…….dus gemeente in t voorjaar maar weer de schop er in

  • Wikuso

   Het meest opvallend is dat een aantal van de nu zichtbare problemen al ruim voor oplevering door mensen is aangegeven en dus voor oplevering al had kunnen worden aangepast. Rutte 3 wil weliswaar het referendum afschaffen, maar het staat iedere bestuurder natuurlijk vrij om zo nu en dan eens de mening van hun bazen te vragen (ja, ik noem diegene die mijn salaris betaald mijn baas).

  • Wullemke

   Kom maar op: vertel hoe het dan wel moet! Je lijkt Wilders wel: altijd opmerkingen maar nooit oplossingen!

 • Rooyer-Pierke

  Ik lees bij @Vet Kèjjj “een langere voorsorteerstrook voor links af naar de Wilhelminasingel kunnen maken”.
  Hoezo nooit oplossingen.