De Land van Horne MTB toertocht

Foto door: Theo Van de Winkel

Winactie – TWC Weert is een Toer- en WielerClub uit Weert en die organiseert op zondag 12 november na het enorme succes van de voorgaande jaren wederom de Land van Horne MTB Toertocht.

Deze tocht is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. De route verloopt door de mooie natuur die, de groenste regio van de Wereld rijk is en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de oude vuilstort Delbroek in Altweerterheide.

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8.30 uur tot 10.30 uur bij Partycentrum De Sluis Industriekade 58 Weert. Inschrijfgeld: € 5,00 en voor NTFU leden € 4,00 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen.

Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig. Voor meer informatie www.twcweert.nl.

Prijsvraag

Maak kans op gratis deelname en een gratis diner voor twee personen! Wil je kans maken op gratis deelname aan de Land van Horne MTB Toertocht, een gratis dinerbon voor twee personen aangeboden door Partycentrum De Sluis of een waardebon ter waarde van € 25,00 van Fietsspecialist Hans Struijk stuur dan uiterlijk vrijdag 11 november een mail o.v.v. “Weert de Gekste” naar [email protected] met het juiste antwoord op de volgende vraag:

Hoeveel hoogtemeters moeten overwonnen worden op de langste route van 65 km?

Vergeet niet je naam adres en woonplaats te vermelden. Onder de juiste inzendingen worden de prijzen verloot. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Algemene informatie

De route
De route voert je door het uitgebreide natuurgebied Kempenbroek met onder andere de schitterende gebieden zoals de, Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen en de Tungelroysebeek en is volledig voorzien van routepijlen.

Aard van de route
Deze route rond Weert is afwisselend en uitdagend mede door de beklimming van de voormalige vuilstort Delbroek in Altweerterheide. Ze voert over zandwegen, singletracks, en af en toe een stukje asfalt. Een route die zeer uitdagend is voor ervaren mountainbikers. Op de zware delen van de route is een alternatieve lichtere route uitgezet. Hierdoor is de Land van Horne MTB toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers.

Afstanden
De deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden van 30, 40 en 65 km. Dit jaar is er ook een kidsroute van 15 km. Daarnaast kan iedereen zelf kiezen of ze de oude stortplaats Delbroek wil beklimmen.

Rustplaats
Op de rustplaats wordt gratis soep, koeken, bananen, energiedrank en thee aangeboden. Er is ook dit jaar zeer ruim ingeslagen zodanig dat ook bij een groot aantal deelnemers voor de late starters er nog steeds voldoende beschikbaar is.

Technische en Medische ondersteuning
Op de route is technische ondersteuning door de specialisten van Fietsspecialist Hans Struijk aanwezig en kunnen kleine reparaties uitgevoerd worden. Op de rustplaats is een EHBO koffer aanwezig.