Lichtprocessie Moesel

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 1 min. leestijd

Overbekend is de lichtprocessie in Lourdes. Al die pelgrims die met brandende kaarsen door de avond lopen. Een prachtig gezicht. Ook in Weert wordt sinds enkele jaren een lichtprocessie gehouden met als eindbestemming de Lourdesgrot in de Moeselkapel. Alle deelnemers zijn het erover eens dat het een uiterst sfeervolle gebeurtenis is.

Lichtprocessie Moesel

Op woensdag 18 oktober vindt de lichtprocessie plaats waarvoor alle parochies van het dekenaat zijn uitgenodigd. Om 19.30 uur is de start in de Moeselkerk met een korte gebedsdienst. Iedereen krijgt een kaarsje. In het duister van de vroege avond wordt een lichtprocessie gelopen van de kerk naar de Moeselkapel. Daar wordt de lichtprocessie afgesloten met een lied, een gebed en de plechtige zegen. Aansluitend krijgen de deelnemers koffie of thee aangeboden met een plakje cake in het zaaltje van de Moeselkerk.

Iedereen welkom

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te lopen, jong en oud. Er is parkeergelegenheid bij de Moeselkerk, waar men na afloop terug zal komen. En… hoe meer deelnemers, hoe indrukwekkender en sfeervoller!

πŸ”” Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

πŸ“° Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie