Offroad Budel viert eerste lustrum

Algemeen Cranendonck Regio Weert Reageer 5 min. leestijd
Foto door: Foto Hammie

Budel – Vierwielaangedreven voertuigen in alle soorten en maten, van radiografisch bestuurbare autootjes tot uit de kluiten gewassen Hummers, laten op 6, 7 en 8 oktober zien wat ze in huis hebben tijdens de vijfde editie van Offroad Budel.

Behalve kijken naar spectaculaire demonstraties en behendigheidsproeven kunnen bezoekers ook zelf het stuur van hun eigen 4×4 ter hand nemen en rijden. Vanwege het eerste lustrum krijgt het evenement een extra feestelijk tintje.

Motoball Vereniging Budel nam in 2013 het initiatief voor Offroad Budel. Dit om extra inkomsten te genereren na het vertrek van het Internationaal Kever Weekend (IKW) uit Budel. De opbrengst van het evenement was en is bedoeld om te voorzien in de kosten die deze dure sport met zich meebrengt.

De eerste editie van Offroad Budel was meteen een groot succes. Het evenement heeft daarna hard aan de weg getimmerd. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten geniet het 4×4-festijn een grote naamsbekendheid. Onder meer Duitsers, Belgen en Polen weten dit jaar de weg naar Budel te vinden. De complete 4×4-familie is welkom op het hoofdterrein aan de Ruilverkavelingsweg. Vierwielaangedreven voertuigen van alle merken mogen zich daar én op verschillende locaties in de regio uitleven.

Daarnaast is Offroad Budel een evenement voor het hele gezin. Zowel volwassenen als kinderen kunnen op het hoofdterrein ervaren hoe het is om 4×4 te rijden. Kinderen kunnen een ritje maken in een lesauto of quadrijden. Verder kunnen ze klimmen en klauteren op een strobalenkasteel, paintballen, knutselen, kleuren en zich laten schminken. Voor de jeugd zijn er voor 5,- euro activiteitenkaarten te koop. Kinderen die een kaart kopen krijgen een jubileumshirt als aandenken aan Offroad Budel.

Op het zeven hectare grote basisterrein worden verschillende demonstraties gehouden. Voor het eerst zijn een caravanbehendigheidsparcours en een demonstratie autoblubbering in het programma opgenomen. Een gedeelte van het terrein is speciaal ingericht voor het rijden met radiografisch bestuurbare 4×4 auto’s. Verder is er een grote 4×4- en outdoorartikelenmarkt met maar liefst 25 standhouders.

Behalve veel buitenvermaak wordt in de verwarmde feesttent op het hoofdterrein voor het nodige entertainment gezorgd. Op vrijdagavond is er een optreden van de coverband Anderkovver. Een dag later is het de beurt aan Waterproof Shampoo. DJ Frank Groenen geeft op beide avonden acte de présence. Vanwege het vijfjarig jubileum krijgt Offroad Budel op zondag een extra feestelijk tintje. Vanaf 16.30 uur is er een kinderdisco met Pimmie Darkness. Aansluitend begint er om 18.00 uur een feestavond met de dj’s Jordy en Domenic Graat.

Terreinrijders die zich vooraf hebben ingeschreven kunnen zich op zaterdag en zondag uitleven op een groot aantal buitenterreinen in onder meer Weert, Heeze-Leende en Someren. Er zijn meerdere routes. De moeilijkheidsgraad varieert daarbij van mild tot wild. Bij terugkomst in Budel wacht er nog een uitdagend parcours op het hoofdterrein. Met in totaal twaalf verschillende routes is er voor ieder wat wils te beleven, van een rustig toertochtje voor het hele gezin tot spectaculaire parcours waarbij special geprepareerde terreinwagens maximaal op de proef worden gesteld. Daarbij draait het om veel geduld en stuurvaardigheid. Voordat de voertuigen op pad gaan worden ze eerst aan een keuring onderworpen. Daarbij wordt onder meer gelet op olielekkages.

Offroad Budel opent op vrijdag 6 oktober om 12.00 uur de poorten van het hoofdterrein aan de Ruilverkavelingsweg. Zoals elk jaar is het vanaf dit tijdstip mogelijk voor bezoekers en deelnemers om een plekje op de camping te vinden.

Op zaterdag- en zondagmiddag bedraagt de entree 5,- euro. Dit is inclusief een consumptiebon. De entree is gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Voor meer informatie zie: www.offroadbudel.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie