Ouders bezoeken uitgaansplekken

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Waar loopt een jongere tegenaan bij een avondje stappen? Is het wel veilig? Hoe kan een ouder zijn kind beschermen tegen alcoholmisbruik? Op deze en heel veel andere vragen over veilig uitgaan ontvangen ouders uit de gemeente Leudal en Weert antwoord tijdens de avond ‘Uit met Ouders’ op dinsdag 7 november 2017.

De avond begint om 19.00 uur in het stadhuis aan de Wilhelminasingel 101 in Weert. Daarna volgt een tocht langs locaties waar jeugd uitgaat. Het programma duurt tot ongeveer 21.30 uur en er zijn geen kosten aan verbonden.

Veilig uitgaan

“Uit met Ouders” neemt ouders mee naar een aantal cafés in de binnenstad van Weert waar zij voorlichting ontvangen over veilig uitgaan. Doel is ouders laten zien waar hun kind verblijft tijdens een avondje stappen en wat het meemaakt tijdens het uitgaan.

De avond is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 14 en 18 jaar en wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende partners. Zo vertelt onder andere Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert over hun aanpak bij het tegen gaan van alcoholverstrekking onder de 18 jaar. Een kinderarts van het Sint Jans Gasthuis en een medewerker van Vincent van Gogh gaan in op de gezondheidsrisico’s. Halt informeert ouders over hun werkwijze en Halt-straf voor jongeren van 12 tot 18 jaar en de jeugdagent geeft een sfeerimpressie tijdens een uitgaansavond.

Aanmelden

Wil je als ouder mee op deze informatieve, maar ook gezellige avond? Meld je dan uiterlijk 1 november 2017 aan bij mevrouw M. Schers van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, via [email protected] die in Leudal wonen kunnen zich opgeven bij mevrouw P. Leunissen, beleidsmedewerkster sociaal domein via [email protected]. Verdere informatie volgt na aanmelding via de e- mail.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie