Interesse Kamerlid in armoedebeleid

4 reacties

Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) bracht vrijdag 27 oktober een bezoek aan het stadhuis in Weert. Aanleiding was het onlangs door de gemeenteraad vastgestelde Aanvalsplan Armoede. Met dit ambitieuze aanvalsplan streeft de gemeente ernaar dat niemand in Weert leeft of opgroeit in armoede. Een ambitie die veel interesse heeft gewekt, zo ook bij de landelijke politiek.

Werkbijeenkomst

Het bezoek van Raemakers was aanleiding voor een werkbijeenkomst met onder meer Martijn van den Heuvel, portefeuillehouder voor o.a. armoedebeleid. Daarnaast zaten ook vertegenwoordigers uit het onderwijs (Brede School Markeent), Wonen Limburg, Punt Welzijn, Weerter Minima en enkele ambtenaren aan tafel.

Uitwisseling

Naast het presenteren van het Aanvalsplan armoede is er tijdens de bijeenkomst vooral veel ruimte geweest voor het voeren van een goed gesprek. De heer Raemakers is als 2e kamerlid onder meer verantwoordelijk voor armoede- en schuldbeleid. Hij heeft over veel zaken input gevraagd aan de gemeente en de Weerter organisaties. Dit naar aanleiding van ambities in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet waar de komende jaren uitvoering aan wordt gegeven. Zo wordt er de komende jaren 1 miljard extra geïnvesteerd in toeslagen en regelingen voor kinderen, bijvoorbeeld kinderbijslag, kinderopvang en het kindpakket.

Opbrengst

Vanuit de Weerter organisaties zijn er diverse voorbeelden uit de praktijk toegelicht en problematieken aangekaart. Duidelijke hulpvragen, bijvoorbeeld het beperken van wet- en regelgeving voor bepaalde zaken, zijn hieruit naar voren gekomen en worden meegenomen door Raemakers.

Het werkbezoek was waardevol voor alle aanwezigen en krijgt een vervolg. In het voorjaar 2019 komt Rens Raemakers opnieuw naar Weert om bij te praten. Enerzijds kunnen we hem vertellen hoe het staat met de uitvoering van het Aanvalsplan Armoede in Weert. Anderzijds gaan we vernemen hoe het op landelijk niveau staat met uitvoering van het armoede- en schuldbeleid.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties