D66 Weert stelt verkiezingsprogramma 2022-2026 vast

1 reactie

Het verkiezingsprogramma heeft als titel: Voor een toekomstbestendig, groen en leefbaar Weert. D66 Laat iedereen vrij, maar niemand vallen.

De leden van D66 Weert hebben het verkiezingsprogramma vastgesteld. Het programma is tot stand gekomen met input van de inwoners van Weert. In de nazomer van 2021 heeft D66 een enquête uitgezet om de behoeften, wensen en ideeën van inwoners op te halen.

Lijsttrekker Lizbeth Steinbach: “Wij zijn een toekomstgerichte partij met aandacht voor verbinding. Onze voorstellen hebben durf en getuigen van realiteitszin.”

Enkele opvallende punten

  • D66 zet in op een moderne overheid en op het herwinnen van het vertrouwen in de politiek. D66 vindt dat kinderen en jongeren meer bij de lokale overheid en politiek moeten worden betrokken.
  • D66 wil zich hard maken voor een ontmoetingsplek in Weert waar het mag bruisen van cultuur: waar geëxposeerd wordt, lezingen en culturele activiteiten worden gehouden en waar culturen worden samengebracht.
  • D66 vindt het belangrijk om in gesprek te blijven met het onderwijs. Vooral om inzicht te krijgen in de ontstane achterstanden door corona. D66 wil het initiatief nemen om alle schooldirecties minstens een keer per jaar uit te nodigen voor een gesprek met de gemeenteraad, om direct van hen te horen waar ze tegenaan lopen en wat nodig is om de scholen te faciliteren om het best passende onderwijs te geven.
  • D66 streeft naar een energie-neutrale gemeente in 2040. Dat is haalbaar als een slimme combinatie van maatregelen genomen wordt en door het opstellen van een plan per wijk.

Het volledige programma is vanaf 7 februari te vinden op D66.nl/weert. Tot die tijd kunt u gebruik maken van deze link: https://weert.d66.nl/publicaties/verkiezingsprogramma-2022-2026/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie