4 themawerelden Antje Festival

Algemeen Uitgaan Weert Plaats een reactie 4 min. leestijd

Zondag 29 oktober 2017 organiseert Centrummanagement Weert voor de eerste keer het feestelijke Antje Festival. De binnenstad van Weert wordt op nostalgisch/Bourgondische wijze omgetoverd tot een grote gethematiseerde belevenis.

Bezoek zondag 29 oktober en ontdek de karakteristiek van Weert tijdens het gloednieuwe Antje Festival. Beleef een nostalgische en Bourgondische binnenstad aan de hand van vier feestelijk ingerichte themawerelden. Tijdens Antje Festival vind je in de Weerter binnenstad de Wereld van Antje, Wereld van Nostalgie, Wereld van Bourgondisch genieten en de Wereld van Muziek. Verspreid over het centrum worden bezoekers verrast met veel ondernemersacties, bijzonder entertainment en diverse attracties en activiteiten.

Weerter boegbeeld Antje van de Statie, de goedlachse vlaaienverkoopster van het station, staat centraal tijdens de feestelijke koopzondag. Op verschillende momenten zal zij in de straten en op de pleinen vlaaitjes uitdelen aan het winkelend publiek. Rondom de binnenstad rijdt een gratis toeristentreintje langs de verschillende ‘staties’ (stationnetjes) om bezoekers naar de verschillende themawerelden te brengen.

Wereld van Antje

In de Wereld van Antje, gesitueerd in de Stationsstraat en rondom het station en hotel-brasserie Antje van de Statie, staan bakkerslekkernijen en natuurlijk het Weerter vlaaitje centraal. In de Stationsstraat staat een bakkerskampement en wordt verse apple crumble in Dutch Ovens gebakken en bakken leerlingen van Citaverde College allerlei lekkers. Met een mooie fotogalerij vertelt de straat over het leven van de echte Antje van de Statie.

Wereld van Nostalgie

Leef je uit in de nostalgische kermis en laat je meevoeren in de tijden van weleer. Op de Markt staan diverse nostalgische kermisattracties en in de omliggende straten kun je naar hartenlust deelnemen aan oud-Hollandse spelen. Op de Nieuwe Markt kan de liefhebber terecht bij een uitgebreide kunstmarkt met zo’n zeventig kramen. In de Langstraat staat een prachtige ouderwetse Jackpot, echter zal deze uitvoering vol straattheater iedere bezoeker gegarandeerd verrassen.

Wereld van Bourgondisch genieten

Proef de smaak van Weert bij de feestelijke Bourgondische activiteiten. Verspreid over de straten ontdek je de geuren en kleuren van (biologisch) eten en drinken van lokale en regionale aanbieders. Lokale horeca pakken uit met diverse aanbiedingen en speciale festivalmenu’s en in de Muntpassage ben je van harte welkom op een speciaal ingericht proeverijenterras. Op verschillende momenten heb je kans een wel heel bijzondere jonglerende en vuurspuwende kok tegen te komen.

Wereld van Muziek

Zin in een muzikaal feestje? Bezoek de Hoogstraat en het puntje van de Oelemarkt voor diverse muzikale optredens. Zo kom je gedurende de dag een aantal lokale harmonietjes en kapellen tegen en lopen er verschillende (muzikale) theateracts rond, zoals de sfeervolle Muzikale Marskramer.

Daarnaast lopen er door de gehele binnenstad diverse kapellen en harmonietjes en trakteert het muzikale gezelschap Brassta! bezoekers op een swingende belevenis.

Meer info over Antje Festival en de programmaplattegrond zijn te vinden op www.antjefestival.nl.

Bekijk het programmakaartje (PDF, 1MB)

https://goo.gl/dcK5ei

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie