Startsein voor verbouwing

(Foto’s) Vrijdagochtend heeft wethouder Frans van Eersel het officiele startsein gegeven voor de grote verbouwing van het pand Stationsstraat 16 en 16a.

Bij het startsein werden de banieren die bevestigd zijn aan de bouwhekken onthuld. De onthulling gebeurde in het bijzijn van pandeigenaar en de aannemer. De banieren laten aan voorbijgangers zien hoe het pand er in de toekomst uit komt te zien. Het oorspronkelijke ontwerp is van de Weerter architect Pierre Weegels. De voorgevel van toen komt zoveel mogelijk terug.

Veel licht

Het gebouw heeft al heel wat bewoners gehad. Eerder zaten er drukkerij Smeets, een poolcentrum en verschillende winkels. Als het pand straks klaar is, bestaat het uit 24 appartementen en een nog nader in te vullen begane grond. De voorzetgevel gaat weg. Het gebouw krijgt een atrium, zodat de appartementen voldoende licht binnen krijgen.

Eigentijdse elementen

Weegels ontwierp het gebouw in de jaren vijftig. In het huidige ontwerp herstelt de ontwikkelaar de deels nog bestaande gevelarchitectuur. Die wordt aangevuld met eigentijdse elementen, ondergeschikt aan de oorspronkelijke architectuur. Koppen Bouw BV doet de verbouwing.

[nggallery id=’5589′]