Complex ontruimd na knal en rook

Update – (Foto’s / video) De hulpdiensten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag rond 4.20 uur gealarmeerd voor een brand in het trappenhuis van een appartementencomplex aan de Graswinkellaan.

De bewoners van het complex werden rond 4.15 uur opgeschrikt door een harde knal. Toen men een kijkje ging nemen stond het hele trappenhuis vol rook. Sommige bewoners belden direct 112 anderen belden het 0900-nummer van de politie en gingen nog een bakje koffie zetten. Men zag wel ‘witte rook’, maar het stonk niet naar brand zo meldden bewoners.

De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse en ontruimden het complex. De brandweer had de situatie snel onder controle. Een ambulance kwam uit voorzorg ter plaatse, maar iedereen was gelukkig ongedeerd gebleven. De brandweer heeft het complex geventileerd totdat de rook was verdwenen.

Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het incident bewoners vermoeden dat het om een explosief of zwaar vuurwerk gaat dat in het complex is gegooid. De bewoners zijn onder begeleiding van de politie teruggekeerd naar hun woning. Ondertussen zijn er sporen veilig gesteld.

Update

Uit politie-onderzoek is gebleken dat het vuurwerk betrof wat de knal en rookontwikkeling heeft veroorzaakt. De politie zoekt getuigen van het incident. Heb je meer informatie? Bel dan met de politie Weert via 0900-8844.

Video via Youtube

https://youtu.be/8l94bBHQBT0

[nggallery id=’5798′]