Sint bijgepraat over de kerststal

(Foto’s) De kerststal van Weert keert na 12 jaar terug in de binnenstad. De monumentale schuur in de kloostertuin van de Zusters Birgittinessen wordt omgetoverd tot herberg en stal, waarin het kerstverhaal uitgebeeld zal worden.

Hoog bezoek

Het was Sinterklaas ook ter oren gekomen dat de kerststal terugkeert in Weert. Nieuwsgierig als de Sint is ging hij donderdag een kijkje nemen bij de Zusters Birgittinessen. De afgelopen dagen is er heel wat werk verzet om de schuur voor te bereiden op de komst van het kindje Jezus met Maria en Jozef. Dikke duim omhoog dus voor de vorderingen tot nu toe. De komende dagen wordt de lege schuur ingericht.

Wanneer?

De kerststal is van 17 t/m 31 december dagelijks te bezoeken van 13:30 tot 17:00 uur. De ingang vind je aan de Maasstraat 17, bij de poort van het gastenhuis. Entreekosten zijn 2 euro. Voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis. Het begeleidende boekje kost 1 euro.

Organisatie

De kerststal wordt georganiseerd door een aantal ondernemers uit de Maasstraat, verenigd in de Stichting Vrienden van de Birgittinessen Weert. Meer informatie vind je op de website: www.birgittinessen.nl/kerststalweert/ en https://www.facebook.com/Vrienden-van-de-Birgittinessen-397729853980583/.

Vrijwilligers

Word jij één van de vrijwilligers? Je bent meer dan welkom! Aanmelden kan via: [email protected].

[nggallery id=’5797′]