Café ontruimd na kortsluiting

(Foto’s) De brandweer en politie zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.30 uur gealarmeerd voor een ‘brandgerucht’ in het café van de Gotcha aan de Beekstraat.

In het café hadden medewerkers en gasten een lucht waargenomen die iets weg had van verbrand plastic. Het personeel maakte zich zorgen en reageerde adequaat. Het café werd ontruimd, ramen en deuren geopend voor de ventilatie en de brandweer gealarmeerd.

De brandweer kwam ter plaatse voor een inspectie. Het café werd bijna letterlijk binnenste buiten gekeerd. Alle ruimtes werden nagekeken en zelfs de kabelhaspels werden helemaal uitgerold. Uiteindelijk vond men de oorzaak achter de bar. Daar was bij een koelinstallatie kortsluiting ontstaan. De situatie werd veilig gesteld waarna de brandweer de zaak veilig kon achterlaten.

Het incident deed zich een half uur voor sluitingstijd voor en de meeste gasten waren inmiddels richting huis vertrokken. Nadat de brandweer was vertrokken konden de medewerkers verder met de opruimwerkzaamheden. Door het kordate optreden van het personeel is erger voorkomen en kan het café zaterdag gewoon weer open.