Internationaal succes Fresh Allstars

(Foto’s/video) Na een geweldige ervaring kwamen de Fresh Allstars vorige week terug uit Los Angeles, Amerika. Negen dansers, één coach en verschillende ouders gingen naar Freestyle Session, een van de grootste breakdance kampioenschappen van de wereld.

Battles

De Fresh Allstars deden mee aan 2 categorieën. De hoofdcategorie was de crew vs. crew battle. waar meer dan 170 internationale breakdance groepen deelnamen. Met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar gingen de Nederlandse dansers de strijd aan met de rest van de wereld.

Alle groepen moesten zich proberen te plaatsen tijdens een voorronde. Het doel van de hele reis naar Los Angeles was om door deze zware selectieronde te komen. Gezien het feit dat de Fresh Allstars een van de jongst deelnemende groepen waren leek dit zelfs bijna onmogelijk.

Na een knallende eerste battle werd de Weertse crew verrast door een positieve uitslag. De Fresh Allstars waren samen met de ‘Lil Killaz’ uit Rusland de enige 2 kids groepen die door de kwalificatie ronde kwamen. Samen met 30 andere teams zouden ze het opnemen tegen groepen uit Amerika, Japan, Taiwan, China, Canada, Rusland, Oekraïne, Israel, Portugal etc.

Er werd ook meteen bekend tegen wie ze moesten dansen in de volgende ronde. Een ‘World Dream Team’ genaamd Monster Energy, het officiële team van de energie drank ‘Monster’. De Fresh Allstars zetten wederom een mooie battle neer maar waren duidelijk geen partij voor het dream team, dat uiteindelijk de hele competitie won.

Kids-battle

Terwijl de focus op de crewbattles lag werd er ook meegedaan aan een kids-2on2 battle. Een duo competitie waar ongeveer 90 duo’s de strijd met elkaar aangingen. Uiteindelijk wist het tweetal Sam Teunis en Guus Siebers tot de halve finale te komen en eindigde op de 3/4e plek. Wederom voelde dit als een grote overwinning. De kids battles werden gewonnen door Amerika en Wit-Rusland werd tweede.

Showcase

De organisatie was erg blij met de komst van de jonge dansers. Ze kwamen dan ook met een leuk aanbod. Als kers op de taart mochten de Fresh Allstars ook een ‘guest showcase’ opvoeren vlak voor de finale. Met een paar duizend bezoekers op het event en 113.000 kijkers op de live stream, hebben de jonge dansers zichzelf weer wereldwijd op de kaart gezet met een erg mooie showcase. Ze kregen een lovend applaus en veel respect van het publiek. Een prachtige ervaring die mede mogelijk werd gemaakt door de gemeente Weert, service clubs Kiwanis, De Ronde Tafel en de Rotaryclub, de Duckrace, Weert Media en officiële partner van de Fresh Allstars: ESD4YOU.

Zwitserland

Één danser van de Fresh Allstars kon bij thuiskomst de koffers laten staan. Lorenzo Caboni vloog 3 dagen later namelijk naar Zwitserland voor nog een competitie op wereldniveau. Vorig jaar was Lorenzo ook al uitgenodigd voor deze wedstrijd genaamd ‘Groove Session’.

Het concept van dit toernooi is uniek. Er zijn 16 volwassen dansers en 16 kids die willekeurig worden gemixt. Er komen zo 16 unieke internationale duo’s. Vorig jaar werd Lorenzo geloot met een van de favoriete volwassen dansers uit Oekraïne genaamd ‘Lussy Sky’. Ze wonnen uiteindelijk het hele toernooi. Als titelverdediger kreeg de Oekraïner maar ook Lorenzo weer een invite voor de editie van dit jaar.

Afgelopen weekend was het showtime!

Lorenzo werd geloot met een danser die niet bepaald de publieksfavoriet was. De b-boy genaamd ‘Stripes’ uit Amerika is een erg goede en ervaren danser maar heeft zich al jaren niet meer laten zien in de breakdance scene. De kansen voor Lorenzo werden daarom ook niet hoog ingeschat. Lorenzo’s partner van vorig jaar, Lussy sky, had wel geluk met zijn loting en kwam met een van de kids-favorieten uit Rusland.

Tot verbazing van Lorenzo en zijn vader, die mee was gegaan om Lorenzo te coachen, wonnen Lorenzo en Stripes battle na battle! Beide dansers waren in vorm en werden beter na elke ronde die ze dansten. Thuis in Nederland zaten op zaterdagavond Lorenzo’s teamgenoten de livestream te kijken. Ook hier was iedereen verbaasd dat Lorenzo helemaal tot de finale wist te komen met een tegenstander die al enige tijd uit de running was. Het was pas een echte verrassing toen bleek dat Lorenzo in de finale zijn partner van vorig jaar versloeg en hiermee, samen met zijn huidige duo-partner, wederom de eerste plek mee naar huis nam.

Met een vette trofee en geldprijs rijker verscheen Lorenzo twee dagen later alweer nuchter op de training. “Proficiat Lorenzo echt super vet! Hoe was het in Zwitserland?” Lorenzo: “Dankjewel, het was wel leuk”(met een kleine glimlach). Tien seconden later stond hij weer rondjes te draaien op zijn hoofd.

Meer informatie op www.freshallstars.com of zoek Fresh Allstars op Facebook en Instagram.

Videoverslag van de reis via Youtube

https://youtu.be/ScS5zcisvEQ