Eerste editie Food & Music Festival

Foto: Archieffoto WdG - Poort van Limburg

Op zondag 10 december vindt in de Poort van Limburg in Weert de eerste editie van het Weerter Food & Music Festival plaats. Het evenement duurt van 13.00 tot 22.00 uur en de entree is gratis. Het is een benefiet evenement waar door de deelnemers belangeloos wordt samengewerkt om geld in te zamelen voor een goed doel.

Goed doel

Het goede doel van de eerste editie is het eiland Sint Maarten, dat onderdeel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Woensdag 6 september 2017 is een zwarte dag in de geschiedenis van Sint Maarten. Deze dag werd het eiland vol getroffen door orkaan Irma, de zwaarste orkaan die tot nu toe het Caribisch gebied getroffen heeft. De ravage op het eiland na de orkaan is enorm.

Direct na de orkaan is er een actie geweest van het Rode Kruis, waarbij de prioriteit lag op het zorgen voor drinkwater, voedsel en onderdak. Veel mensen op Sint Maarten hebben helemaal niks meer. Voor die mensen zamelt Stichting Weert Helpt nieuwe goederen als matrassen, gordijnen, keukenspullen etc. in. Maar deze goederen moeten ook naar Sint Maarten vervoerd worden. Daar is een container voor nodig, en die kost geld. Dat geld wil men inzamelen tijdens het Weerter Food & Music Festival.

Artiesten & culinaire ondersteuning

Tal van artiesten zetten zich belangeloos in voor het evenement. Zo zal DJ Jos Horsmans de gehele dag zorgen voor een muzikale omlijsting en zijn er optredens van lokale bekendheden waaronder Mark & Wilhelmien, Patrick Hendrikx, Paris Rainbow & Friends en volkszangers Marcello, Math van Veldhoven en Franky Boy.

Daarnaast zal er Caribische muziek gespeeld worden en wellicht is er een zeer speciale mystery-guest waarvan de naam nog niet bekend gemaakt kan worden… Licht en geluid wordt verzorgd door evenementenbureau Giga Entertainment. Verder zorgen Weerter toppers Amusant restaurant & Lounge, Cafetaria de Beemd en Brownies & Downies voor de smakelijke ondersteuning, zijn er Caribische hapjes, serveert Bici Barista de lekkerste koffie en wordt er een perfect Brand biertje getapt in samenwerking met Bessems Evenementen Service met bartoppers Guido Hermans en Karin Wulms (Stadscafé Du Commerce) Jack & Mariëlle Cardinaal en Raymond & Nancy Houben (De Brouwer) samen met vele vrijwilligers die meehelpen. Ook zal er die dag een loterij zijn met vele prijzen beschikbaar gesteld door Weerter ondernemers en is er een schminkteam en een springkussen voor de kinderen.

Stichting Weert Helpt

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Weert Helpt, een nieuwe stichting met Marienel Engelen, Iron Verhees en Miranda Hermans in het dagelijks bestuur. “Wij ontmoeten dagelijks mensen die zich inzetten voor verschillende goede doelen, die bezig zijn met spullen in te zamelen voor mensen die hulp nodig hebben ook hier in Weert, die zich graag vrijwillig in willen zetten bij lokale acties of die zelf hulp nodig hebben, vertelt het bestuur. “Alleen vaak weet men niet waar men terecht kan, en is de praktische kant van het opzetten van een goed doel, zoals het regelen van ruimte of het inzamelen van geld aan regels gebonden. Dat is niet altijd gemakkelijk. Hiervoor gaan wij ons inzetten, aldus de bestuursleden.”

Naast het inzamelen van geld staat het eerste Weerter Food & Music festival in het teken van muziek en gezelligheid met een lekker hapje en drankje waar je met de voeten van de vloer kunt, maar er is ook zitgelegenheid om rustig van de muziek te genieten. Een evenement voor jong en oud, met gratis entree. En mocht je al direct geld willen storten, dan kan dat op rekening nummer NL40INGB 0008120916 t.n.v. Stichting Weert Helpt.