Kerstconcert Con Amore

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

In het Fatima Huis te Weert houdt de gemende zangvereniging Con Amore van Boshoven op vrijdag 15 december a.s.aanvang 19.30 uur het jaarlijks Kerstconcert.

In Weert, midden in de woonwijk Molenveld, staat de voormalige Fatimakerk, die momenteel officieel “Fatima Huis” genoemd wordt. Hier bevinden diverse kunstwerken: een mooi mozaïek, houtsnijkunst, keramiek, glas in lood, schilderijen en een Fatima Kapel, die als devotiekapel gehandhaafd zal worden.
Een uitstekende locatie om in Kerststemming te komen. Con Amore brengt hier een gevarieerd Kerstconcert in samenwerking met het Amicitia Ensemble, het Mannenkoor St. Caecilia en soliste Veerle Henkens.

Amicitia Ensemble uit Hamont-Achel, o.l.v. Stephan Simons, streeft er naar om tijdloze klassieke muziek toegankelijk te maken voor jong en oud. Zij verzorgen, zowel aperitief als avondconcerten, vernissages en academische zittingen en richt zich hoofdzakelijk naar het oorspronkelijke doel van muziek n.l. “communiceren daar waar woorden tekort schieten”.

Mannenkoor St. Caecilia uit Linne, o.l.v. Piet Tobben. Het koor krijgt vele positieve reacties vanwege de keuze van haar programmering van de werken, discipline, uitstraling onder deskundige leiding. Plezier in muziek, maar ook ‘plezier én muziek’ is hun motto.

Soliste Veerle Henkens uit Kessenich (België).Veerle heeft de opleiding gevolgd aan de muziekacademie in Maaseik, muziekhumaniora in Hasselt en het Lemmeninstituut Leuven. Ze is muziekpedagoge met einddiploma zang. Ze is werkzaam als dirigente bij diverse koren en als docente zang en vocaal ensemble aan de academie voor muziek en woord in Maaseik.
Veerle Henkens, Esther Forschelen en Josephine van Son vormen het kamerensemble Trio con Abbandono in de bezetting van hobo, harp en zang.

Con Amore o.l.v. Sylvia Berghs en pianist Rob van Heck zullen een divers en sfeervol kerstrepertoire laten klinken.

Kaarten voor dit Kerstconcert zijn te verkrijgen voor € 9,- (inclusief koffie/thee) bij alle koorleden of tel.nr. 0495-536337/ 0495-531574) www.conamoreweert.nl. Con Amore heet iedereen van harte welkom.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie