Gratis strooizout beschikbaar

Algemeen Uitgelicht Weert 11 reacties 1 min. leestijd

De gemeente Weert stelt ook dit winterseizoen weer eenmalig gratis vijf kilo strooizout per huishouden ter beschikking.

Strooizout kun je ophalen bij het zoutloket van de Gemeentewerf, Graafschap Hornelaan 207-209 in Weert. Neem hiervoor jouw legitimatiebewijs mee. Het zoutloket is tot en met 31 maart open, op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Op de milieustraat kun je geen zout afhalen, ook niet op zaterdag.

Het is ook mogelijk om zout op te halen voor familie, buren of mensen die slecht ter been zijn. Neem dan naast jouw eigen legitimatie, ook een legitimatiebewijs van de desbetreffende persoon mee.

Stoep ijsvrij houden

De gemeente vraagt of je de stoep voor jouw woning zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij wil houden. Dit is niet verplicht. Maar de gemeente vraagt dit toch, om zo samen te werken aan een veilige situatie. Wellicht kun je ook een handje helpen bij mensen in jouw omgeving die dat niet (meer) zelf kunnen.

Gladheidbestrijding

De gemeente doet zelf ook aan gladheidbestrijding. Op deze pagina: https://www.weert.nl/gladheidbestrijding vind je een digitale kaart. Daarop kun je zien waar wordt gestrooid. In de kaart kun jede zoekfunctie gebruiken en bijvoorbeeld jouw eigen adres opzoeken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
11 reacties