In Memoriam: Peter Coumans

Human interest Weert 4 reacties 2 min. leestijd

Tijdens zijn verblijf in Spanje is Weertenaar en Rogstaeker in hart en nier, Peter Coumans, plots overleden aan een maaginfarct.

Als ceremoniemeester van De Rogstaekers gaf Peter Coumans decennia lang een gezicht aan de correcte presentatie van de Weerter Stadsvastelaovundjvereniging. Velen zullen hem herinneren als de man die met de staf met daarop de rog vooropging bij de binnenkomst van De Rogstaekers tijdens de Bonte Aovundje of in de Weerter Vastelaovundj-optocht.

Maar zijn verdiensten voor de Vastelaovundj waren veel breder en groter. Zo begeleidde hij talloze Rogstaekersprinsen in de maanden van hun prinsschap met advies en waardevolle tips. Daarnaast was hij een van de spillen in de Bonte Aovundje van De Rogstaekers. Niet als artiest op het toneel maar als de man achter de schermen. Moest er voor de Bonte Aovundje wat geregeld worden, dan kon je altijd bij Peter aankloppen. Maakte niet uit wat er nodig was: een gek of vreemd kostuum, een rare pruik of een vreemd attribuut: Peter wist het te vinden en, nog belangrijker, zorgde dat het er kwam. Al moest hij ervoor naar Antwerpen of waar dan ook heen rijden.

Als vastelaovundjvierder was Peter iemand die het feest vooral heel rustig vanaf de zijlijn met veel plezier kon aanschouwen en volgen. Met zijn onmisbare sigaret in de hand keek hij en genoot hij met een glimlach op het gezicht van het feestgedruis. Altijd met een glas fris, Peter dronk terwijl hij als ceremoniemeester in functie was nooit een druppel alcohol.

Als actief Rogstaeker, bestuurslid van de Rogstaekers en ceremoniemeester werd Peter met diverse onderscheidingen, onder meer van de SLV, geëerd. Hij was ook Lid van Verdiensten van De Rogstaekers en trotse drager van de Jan van der Croeen Ieeremedaille. Daarnaast was hij Lid van de Orde van Oranje Nassau.

Peter zal door velen gemist worden met zijn droge pure humor en zijn liefde voor de vastelaovundj.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
4 reacties