Inbraakwaarschuwing loos alarm

112 13 reacties 2 min. leestijd

Update 18.00u – De politie Weert heeft via Twitter een waarschuwingsbericht verspreid. Dit omdat men het sterke vermoeden heeft dat twee personen woningen aan het ‘afleggen’ zijn.

‘Afleggen’ is een methode voor inbrekers om te zien of iemand langdurig afwezig is of niet. Inbrekers plaatsen bijvoorbeeld een takje bij de voordeur. Ligt na enkele dagen het takje nog op dezelfde plek, dan is dat voor inbrekers genoeg informatie dat de voordeur niet open is geweest. Daaruit concluderen inbrekers dan dat er langdurig niemand thuis is.

Het duo rijdt rond in een zwarte Ford en vermoedelijk een grijze auto, zo meldt de politie in het Twitter-bericht. Het betreft twee mannen met het volgende signalement: beide licht getint, zwart haar, de een heeft een baardje, beide dragen een zwarte jas. De een draagt een lichte broek de ander een donkere broek.

Update 18.00u:
De voertuigen en personen zijn door de politie aangetroffen. Zijn werkzaam voor een energieleveringsmaatschappij. Bleek allemaal in orde.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
13 reacties