Verdachte van inbraken en naaktloper weer terug op dak van restaurant

112 Algemeen Weert 7 reacties 3 min. leestijd
Man terug op dak

In de Weerter binnenstad moesten ze dinsdagmiddag een paar keer met de ogen knipperen van verbazing. De man die zondag op maandagnacht werd aangehouden vanwege inbraken bij Colada en Restaurant Flavours liep weer vrij rond. Sterker nog hij zat weer op het dak van restaurant Flavours.

De man had zondag- op maandagnacht ingebroken bij restaurant Flavours en sloeg daarna ook toe bij Colada. In beide zaken zorgde hij voor schade. De politie wist kort na de inbraken de man in de kraag te vatten. Het bleek overigens om dezelfde man te gaan die afgelopen zondag naakt door Stramproy liep.

Binnen 24 uur weer vrij man

Dus de man die naakt door Stramproy loopt, voor overlast zorg, inbraken pleegt en schade veroorzaakt is binnen 24 uur weer vrij man. “Hoe is het mogelijk?”, is een gehoorde vraag vandaag. Een woordvoerster van de politie Limburg: “Waarom iemand binnen 24 uur weer in vrijheid wordt gesteld kunnen wij inhoudelijk geen mededelingen over doen. De (hulp)officier van justitie bepaalt of een verdachte nadat hij voor een strafbare feit is verhoord, weer in vrijheid wordt gesteld.”

Via Instagram liet een agent al weten dat de geestelijke gezondheid van de man is onderzocht. Volgens de GGZ was er geen reden om de man op te nemen.

Terug het dak op

In de Weerter binnenstad zien ze de man zonder vaste woon- en verblijfplaats liever niet meer terug. Dinsdag keerde man terug naar zijn ‘tijdelijke onderkomen‘ op het dak van Flavours. Via een regenpijp aan de Schoolstraat klimt de man naar boven. De regenpijp raakte dinsdag weer beschadigd.

Een gebiedsverbod?

De man mag dus ook weer terugkeren naar waar hij voor overlast zorgt. Is een gebiedsverbod dan niet mogelijk? Dat kan, maar daarover gaat een rechter, officier van justitie of burgemeester over. Zo’n verbod wordt opgelegd waneer de persoon in kwestie ernstige hinder heeft veroorzaakt of strafbare feiten heeft begaan. Deze persoon mag dan voor een bepaalde periode niet in een gebied komen.

De duur van een gebiedsverbod is afhankelijk van de ernst van de gepleegde ordeverstoring en varieert van zes tot maximaal twaalf weken. Pas als het gebiedsverbod van kracht is en de man deze negeert kan hij weer worden aangehouden. Dit kan leiden tot een boete, een taakstraf of een vrijheidsstraf. In de Weerter binnenstad hopen ze dat de man snel vertrekt en weg blijft.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties