Rokende stopcontacten in keuken

112 Brandweer Weert 2 reacties 2 min. leestijd

(Foto’s) De Brandweer is vrijdagavond omstreeks 20.20 uur gealarmeerd voor een brand bij het Golden Tulip-hotel in Weert.

Medewerkers zagen in de keuken rook uit een paar stopcontacten komen en waarschuwde hierbij de manager. Deze twijfelde geen moment en kwam zo snel mogelijk naar de locatie en heeft tijdens haar rit naar het hotel de brandweer gealarmeerd. Dit was niet onverstandig want in een muurtje van de keuken kwam rook uit de stopcontacten. Dit was ontstaan door kortsluiting in een kabel die was gaan branden.

De brandweer kon moeilijk bij de brandhaard komen en gebruikte een CO2 blusser om de brand te doven. Vervolgens is er een elektricien op locatie gekomen om de storing te verhelpen. Om goed bij de stroomkabel te komen moest het muurtje voor een deel gesloopt worden. Vervolgens kon de verbrande kabel worden verwijderd.

Door het kordaat optreden van de manager en haar medewerkers is er een grote keukenbrand voorkomen volgens de brandweer.

Het personeel heeft het hotel kort ontruimd en de gasten rustig naar buiten kunnen begeleiden. Nadat de brandweer de brand onder controle had, mochten de gasten weer naar binnen en kregen zij een drankje aangeboden voor de overlast die zij ondervonden van het incident.

[nggallery id=’5765′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties