Brandlucht en stroomuitval na kortsluiting bij KFC in Nederweert

112 Algemeen Nederweert Regio Reageer 2 min. leestijd

Nederweert – Update – Op maandag omstreeks 20.25 uur werden de brandweer en de politie gealarmeerd vanwege een vermeende brand bij KFC in Nederweert.

Bij KFC had men alarm geslagen nadat er een brandlucht was waargenomen bij de milkshakemachine en de stroom was uitgevallen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar hoefde uiteindelijk geen bluswerkzaamheden uit te voeren. Het vermoeden bestond dat er kortsluiting was ontstaan.

Dit leidde ertoe dat niet alleen de KFC, maar ook de naastgelegen McDonald’s tijdelijk zonder stroom zat. Bovendien was er in Nederweert en Weert een merkbaar verschil in spanning, waarbij o.a. de lampen in woningen even knipperden.

In het KFC-restaurant zijn momenteel geen gasten aanwezig. Aan de overkant bij McDonald’s zitten echter nog steeds mensen binnen. Bij KFC is in ieder geval geen sprake van brand of rookontwikkeling.

De brandweer onderzoekt momenteel het KFC restaurant en er zal eerst een monteur ter plaatse moeten komen alvorens het restaurant weer open kan. Het is in elk geval veilig genoeg voor het personeel om het pand weer te betreden.

Update: Momenteel wordt onderzocht of de kortsluiting in de milkshakemachine de oorzaak is geweest van de spanningsproblemen, of dat de spanningsproblemen juist het probleem voor de machine vormden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie