(Foto’s) Wethouder Martijn van den Heuvel heropende samen met kinderen uit de buurt het speeltuintje aan de Klaroenstraat in de wijk Leuken.

Buurtbewoners wilden graag dat het speeltuintje werd opgeknapt. Bij de gemeente stond dit speeltuintje echter op de nominatie om op termijn te verdwijnen. Gezien de vraag van de buurt en omdat er in de nabije omgeving geen speelvoorziening aanwezig is, werd in goed overleg met de bewoners besloten het speeltuintje toch te behouden.

Buurtbewoners hebben geholpen bij de opknapbeurt. Zo hebben zij o.a. de betontegels en de zandbakomranding verwijderd en de twee banken zelf geschilderd. De gemeente heeft er een nieuw speeltoestel (klimrek met glijbaan) geplaatst. Daarnaast droeg de gemeente zorg voor het opknappen van het omliggende groen.

8 REACTIES

 1. Goed werk van martijn en dat hij zich hard heeft gemaakt dat de speeltuin zou blijven! Chapeau!

  Weet iemand waarop een gemeente zich baseert of een speeltuin wel of niet moet blijven? De overheid, en dus ook gemeenten, willen dat wij vanalles moeten doen en regelen rondom het kind. Meer naar buiten en ravotten, kinderen moeten meer bewegen, kinderen mogen geen zoet meer op school. In ieder geval, verantwoord is het nieuwe woord. En nu wilde de gemeente het speeltuintje weghalen?

  Die begrijp ik namelijk niet:

  “Bij de gemeente stond dit speeltuintje echter op de nominatie om op termijn te verdwijnen.”

  Ben benieuwd waarom… bezuinigen? Die 10k….och cherrem

 2. ja hoor, in weert kan t wel, in stramproy bijna de helft afgebroken…….
  vriendjes van elkaar laat me raden wie het speeltoestel geleverd heeft……..

  ze willen buurt participatie maar als je je niet aan de “politiek” houd word het opeens allemaal vervelend…kijk maar eens in Stramproy naar klemmenstraat / vrinssenstraat

 3. Weghalen van dit soort faciliteiten ontmoedigt die participatie. Weg sociaal, weg weten wie je buurman is, en hoppa weer achter die ipad want buitenspelen kan niet

 4. Waarom enkel klagen en met de vinger naar een ander wijzen. Wat heb je zélf gedaan? Altijd weer de schuld bij een ander leggen, zij zijn groot en ik is klein, Calimero!

 5. Misschien omdat het speeltuintje verwaarloosd werd, men dacht dat het speeltuintje weinig gebruikt werd, er veel klachten kwamen over jongeren die het speeltuintje gebruikten? Zomaar een paar mogelijkheden. Maar als dan signalen uit de buurt komen die anders klinken dan gaan gemeente en bewoners met elkaar in overleg, “wat kunnen wij doen, wat kan de ander doen”. Ik vind het een heel goed voorbeeld hoe het ook kan!

Comments are closed.