Sterk luchtje uit riolering

Soerendonk – (Foto’s) Maandagavond omstreeks 18.35 uur werd de brandweer van Maarheeze opgeroepen voor een meting op de Damenweg in Soerendonk.

Ter plaatse bleek een zeer sterke geur, mogelijk terpentine, waargenomen te zijn in de omgeving van de Damenweg/Dorpstraat. Bewoners belden de brandweer die vervolgens op onderzoek uitging.

De bron was al snel gevonden en men kwam uit op een binnenplaats waarbij waarschijnlijk een grote hoeveelheid terpentine of thinner in een put geloosd was. In een loods op de betreffende locatie wordt ook een carnavalswagen gemaakt, mogelijk zijn de waargenomen vloeistoffen hierbij gebruikt en vervolgens de afvalstoffen geloosd in een put op het aangelegen terrein.

Door de regenval was de vloeistof verder het riool ingelopen en was daardoor de geur op meerdere plekken waar te nemen in de omgeving.

De brandweer heeft de put waarin geloosd was opengemaakt en ruim een uur gespoeld met bluswater. Er was in de direct omgeving geen wateraansluiting, dus moest men met de nodige koppelslangen de afstand overbruggen. Ook moest de slang over een weg waarbij het verkeer kort enige hinder ondervond.

Nadat de vloeistof enigszins verdund was in de riolering en de stankoverlast minder werd, kon de brandweer weer terug naar de kazerne.