Directie Trespa doet handreiking

4 reacties

In een brief aan de FNV heeft Trespa vanavond te kennen gegeven bereid te zijn het eerdere eindbod van tafel te halen om daarmee nieuwe onderhandelingen mogelijk te maken. De handreiking volgt nadat de directie eerder vandaag uitgebreide gesprekken heeft gevoerd met de medewerkers.

In die gesprekken werd duidelijk dat de medewerkers veel waarde hechten aan een sociaal plan. Trespa is nu bereid om aan deze wens tegemoet te komen, alswel een verbeterd loonbod te doen, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Na twee dagen van stakingen heeft de FNV te kennen gegeven de acties te willen uitbreiden naar de middagploeg. Daarmee komt het bedrijf feitelijk stil te liggen en dreigen er risico’s te ontstaan voor de continuïteit van de onderneming en de werkgelegenheid op langere termijn.

Joost Snoeijen, HR-directeur: “De gesprekken met de medewerkers hebben ons overtuigd van het feit dat ons eerdere eindbod niet goed genoeg was. Vooral het hebben van een sociaal plan is daarbij van belang. Om die reden willen wij ons eerdere eindbod van tafel halen en de onderhandelingen heropenen. Wij hopen dat de FNV hier gehoor aan geeft. Een uitbreiding van de acties in een markt waarin de afnemers onze producten continu nodig hebben en niet kunnen gaan zitten afwachten vormen een direct risico voor ons marktaandeel. Uiteindelijk is dat in het minste belang van de werknemers. Wij nemen aan dat de FNV ook dat belang voor ogen heeft.”

Als reactie op het verzoek van de directie van Trespa om weer aan tafel te komen, heeft de FNV per ommegaande laten weten daartoe niet bereid te zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties