30 kg hennep aangetroffen

De politie heeft afgelopen nacht bij een verkeerscontrole op de snelweg A2 ter hoogte van Weert in een bestelbus circa 30 kilo hennep aangetroffen. De drie inzittenden van het voertuig werden aangehouden.

Politiemensen van de Landelijke Eenheid suveilleerden rond 03:00 uur vanmorgen op de autoweg A-2 in de richting van Eindhoven. Ter hoogte van Weert viel hun oog op een witte bestelbus met drie inzittenden.

De eigenaar van het busje had nog een boete open staan, reden om de bestuurder een stopteken te geven. Samen met politiemensen van de Eenheid Limburg werd een onderzoek ingesteld. Daarbij werden in de laadruimte van het bestelbusje 3 grote tassen met daarin plastic zakken met gedroogde hennep aangetroffen, in totaal circa 30 kilo.

De inzittenden, 3 mannen uit Rotterdam in de leeftijd van 22, 25 en 33 jaar, werden aangehouden. De eigenaar van het busje was hier niet bij. De verdovende middelen en het bestelbusje werden in beslaggenomen.