Vermaak tijdens winkelweekenden

Algemeen Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Nu de eerste sneeuw gezien is barsten de winteractiviteiten los en wordt de historische binnenstad van Weert een slinger van licht met sfeervol verlichte straten en pleinen. De binnenstad van Weert karakteriseert zich met een gevarieerd aanbod van winkels en veel horeca-etablissementen, waar het tijdens een bezoek aan Weert heerlijk vertoeven is.

Winkelweekenden en Late Night Shopping

Tijdens de Winkelweekenden is het pas feestelijk shoppen! Als speciaal cadeautje geniet je tijdens het doen van je kerstinkopen van veel live muziek en straattheater verspreid over de hele binnenstad. Het eerste Winkelweekend vindt plaats op zaterdag 16 en extra koopzondag 17 december, waarbij op de zaterdag winkels open blijven tot maar liefst 22.00 uur tijdens de Late Night Shopping. Op koopzondag 17 december organiseert Rotary Weert voor het eerst een Santa Walk in Weert!

Op 23 en 24 december is het tweede winkelweekend, om het jaar af te sluiten met het laatste weekend op 30 en 31 december. De weekenden hebben elk een wisselend entertainmentprogramma, wat een bezoek aan Weert elke keer opnieuw een sfeervolle belevenis maakt.

Kerstvakantie

De kerstvakantie is gevuld met diverse winterse evenementen. Zo is van 17 t/m 31 december de Kerststal te bezoeken in het monumentale klooster van de zusters Birgittinessen in de Maasstraat. Van donderdag 28 t/m zondag 31 december landt op de Markt Schatkist, een eindejaars-festival met centraal sfeervolle kerstchalets en op het programma o.a. een sfeervol Winterbal en een XXS Après-ski Party.

Koopzondag 31 december is tevens gereserveerd voor de vierde editie van Marktrecht voor elke Weertenaar, de gezelligste vrijmarkt in de open lucht. Tijdens deze feestelijke dag is de Weerter binnenstad het podium waar alle Weertenaren hun koopwaar verkopen of hun talenten showen. Het reserveren van een marktkraampje is vanaf nu mogelijk via de website.

Meer informatie en programmadetails zijn te vinden op www.wintersweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie