(Foto’s / video) In een pand aan de Maasstraat is vanochtend een gaslek ontstaan. Het gaslek is zo groot dat de brandweer heeft opgeschaald naar een ‘Grip 1‘ situatie.

Het gaslek ontstond in het voormalige pand van Punt Welzijn dat momenteel wordt omgebouwd naar een appartementencomplex. Tijdens het verwijderen van een ‘oude’ gasleiding in de kelder werd er een leiding verwijderd waar toch nog gas doorheen liep. Toen de medewerkers ontdekten dat er gas vrij kwam werd er direct alarm geslagen.

De brandweer verrichtte metingen en de omgeving werd direct afgezet. De ramen werden open gezet en het pand geventileerd. De gaslucht is ook goed waarneembaar in de buitenlucht. De omliggende panden worden momenteel ontruimd en daarvoor is assistentie gevraagd aan de andere brandweerposten.

Netbeheerder Enexis is bezig om het lek te dichten. De Maasstraat blijft voorlopig afgesloten tussen Jacobs Koppers Linnen & Slapen en cafe de Tramhalt. De andere winkels zijn bereikbaar.

Update

Update de Maasstraat is inmiddels weer geheel toegankelijk voor bezoekers van de binnenstad.

Video via Youtube

https://youtu.be/cxkEhgRCPds

2 REACTIES

  1. Lijkt me wel een gevaarlijke situatie. Wat als er iemand toevallig in die winkelstraat voorbijloopt met een brandende sigaret in de mond ? Zou het dan boem zijn ? of niet….

Comments are closed.