Opname warmtebeelden woningen

Deze winter rijdt ’s nachts een speciale auto rond die warmtebeelden maakt van de voorgevels van woningen. Het gaat hierbij om de wijken Biest, Groenewoud en Leuken.

Door van de woningen warmtebeelden te maken, kun je een goed beeld krijgen of er warmteverlies is door slechte isolatie. Je kan vervolgens maatregelen nemen om warmteverlies te voorkomen. Dat levert meer wooncomfort op en je bespaart op de energiekosten.

Vorige winter werden er ook ongeveer 1200 warmtebeelden gemaakt, in de dorpen Altweerterheide en Stramproy en in de wijken Moesel en Keent. Het maken van de warmtebeelden hoort bij het project See2Do, een Europees interregionaal project waar Nederlandse en Belgische gemeenten aan mee doen. Bij de gemeente Weert is het onderdeel van een groter project ‘Warm Wonen in Weert’, dat de gemeente samen met energiecoöperatie WeertEnergie uitvoert.

Toelichting warmtebeelden

Als de warmtebeelden klaar zijn, dan organiseert WeertEnergie wijkbijeenkomsten. Daarin krijg je uitleg over de gemaakte warmtebeelden. Is er bij jouw woning sprake van warmteverlies? Dan kun je WeertEnergie vragen een energiescan van jouw woning te maken, om te achterhalen waarom er warmteverlies is. Ook kun je samen met een professionele energiecoach een Persoonlijk Energie Plan maken met maatregelen om warmteverlies te voorkomen.

Woning liever niet in beeld?

De warmtebeelden worden alleen gebruikt voor jouzelf. Wil je niet dat er van jouw woning warmtebeelden gemaakt worden? Geef dit dan door aan projectleider Peter Gloudi via [email protected]. Kijk voor meer informatie op www.weertenergie.nl.