Zeilsnijders aangehouden op afrit A2

De politie heeft dinsdag 5 december bij de afrit Nederweert / Weert op de A2, drie personen aangehouden die verdacht worden van vernieling en poging tot ladingdiefstal. De verdachten hebben vermoedelijk bij zestien vrachtwagens gaten in de dekzeilen gesneden om te kijken welke lading de vrachtwagens vervoerden met het doel voor hen interessante lading te stelen.

Sirene op politieauto

Tegen 02.00 uur kreeg de meldkamer van de Eenheid Limburg van een vrachtwagenchauffeur de melding dat enkele personen zich verdacht ophielden tussen de vrachtwagens op de parkeerplaats Meiberg bij Nederweert. Agenten van de Eenheid Limburg gingen ter plaatse en zagen hoe twee personen over een hek klommen en vluchtten. De agenten zagen even later een auto wegrijden in noordelijke richting. Gewaarschuwde medewerkers van de Dienst Infrastructuur zagen later de bewuste auto rijden en gaven de bestuurder een stopteken.

Modder

In de auto trof de politie drie personen aan. Een 34-jarige man uit Eindhoven, een 33-jarige vrouw uit Helmond en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De kleding en het schoeisel van de mannen waren doornat en met modder ernstig bevuild. In de auto werd ook een ‘stanleymes’ aangetroffen. De drie werden aangehouden en naar het bureau overgebracht.

Roevenpeel

Op de parkeerplaats Meiberg en de tegenovergelegen parkeerplaats Roevenpeel nam de politie vervolgens zestien aangiften op van chauffeurs waarbij de dekzeilen die nacht met een scherp voorwerp waren opengesneden. Nergens was iets weggenomen. De Landelijke Eenheid stelt een nader onderzoek in.