De gemeente Weert breidt rondom het station het gebied uit waar verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd.

Het gaat om het Stationsplein, de Parallelweg en de St. Maartenslaan. Fietsers die hun fiets niet in de rekken stallen, worden sinds gisteren gewaarschuwd door medewerkers van Stadstoezicht of via labels aan hun fiets.

De actie is een vervolg op de actie die de gemeente in de periode van 28 augustus tot 20 oktober uitvoerde. Toen werd op fout gestalde fietsen bij de ingang van het stationsgebouw gehandhaafd. In die periode zijn 52 fietsen verwijderd waarvan er 28 zijn opgehaald door de eigenaren. Verkeerd gestalde fietsen zorgen voor overlast voor reizigers en een rommelig straatbeeld.

Handhaving

Dezelfde handhavingsactie gaat nu gebeuren in het hele stationsgebied, dus ook bij de fietsrekken aan de Parallelweg en de St. Maartenslaan. Verkeerd gestalde fietsen worden nu nog in de rekken geplaatst, maar op enig moment verwijderd.

Vragen

Heb je vragen over het verwijderen van fietsen neem dan contact op met Stadstoezicht via telefoon (0495) 57 50 00. Of stuur een e-mail naar [email protected]