Kerstavondviering met Creatura

Plaats een reactie

Dit jaar bestaat Zangvereniging Creatura uit Weert al weer 5 jaar. Op 24 december 2017 zullen zij hierbij stilstaan met een uitbundige viering in de Paterskerk op de Biest te Weert, samen met de Paters Franciscanen.

De Messe brève no. 7 Aux Chapelles in C groot van Gounod zal dan ten gehore worden gebracht, gelardeerd met een aantal bekende kerstliederen, zowel vóór alsook tijdens de viering. Gounod schreef zijn mis “Messe brève no. 7 Aux Chapelles in C groot“ in 1890 en in plaats van het gebruikelijke Benedictus schreef hij het veel mooiere “O Salutaris hostia”.

Tessa Klaver, een talentvolle leerling-pianiste in opleiding geweest bij Rita Scheffers, verzorgt de instrumentale begeleiding. Het muzikale geheel staat onder leiding van Ton van de Weem, dirigent van Creatura. Voorganger tijdens de mis is Gerard Heesterbeek, gardiaan bij de Minderbroeders Franciscanen.

Je bent van harte uitgenodigd om na de viering met hen samen de kerstsfeer in te luiden met glühwein en kerstbrood. Creatura wil verder met haar programma mensen bereiken die vanwege sociale en/of medische redenen niet, of in mindere mate, de mogelijkheid hebben om te genieten van zangcultuur.

Creatura staat voor veelzijdig, creatief en empathisch en geeft bijzondere momenten in jouw leven een extra dimensie en zo is deze Kerstavond ook een bijzonder moment.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie