Mingus Cox treedt op met Racoon

Foto door: Amy van Leiden

Voor de zevende keer organiseren de NTR en Fonds verstandelijk gehandicapten het Knoop Gala. Op dit spetterende gala treden artiesten met een verstandelijke beperking op die een bijzonder muzikaal talent bezitten. Drummer Mingus (27) uit Weert brengt samen met de band Racoon het nummer “No Mercy” ten gehore tijdens het Knoop Gala 2017.

Mingus heeft een verstandelijke en lichamelijke beperking en is hierdoor aan zijn rolstoel gebonden. Hij weet in zijn hoofd wat hij wil zeggen maar hij krijgt dat niet snel achter elkaar zijn mond uit. Muziek is voor hem zijn uitlaatklep en zijn uiteindelijke droom is een eigen muziekstudio en eigen liedjes schrijven.

Naast Racoon staan tijdens het Knoop Gala meer grote namen uit de Nederlandse muziekindustrie op de bühne. Dit jaar zijn dat Maan, Wolter Kroes, K3, Angela Groothuizen en Brigitte Kaandorp. Met zo’n diversiteit aan artiesten is het niet moeilijk in te beelden dat het een feestelijke maar ook ontroerende avond wordt.

Paul de Leeuw presenteert voor de 7e keer dit gala, dat plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok neemt het backstage gedeelte voor haar rekening en komt met updates vanuit de greenroom waar alle talenten zich voor hun optreden verzamelen. En een Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Sander Teepen.

Steun Fonds verstandelijk gehandicapten

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van Fonds verstandelijk gehandicapten. Het Fonds draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving. Zie: www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl/knoopgala

UITZENDING: Donderdag 21 december 2017, 20.30 uur, NTR op NPO 1
HERHALING: Vrijdag 22 December 2017, 09.30 uur, NTR OP NPO 2

De uitzending van het Knoop Gala is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane.