Nieuwe AED in de wijk Graswinkel

In de wijk Graswinkel hangt sinds 9 december een tweede AED die 24/7 beschikbaar is om ingezet te worden bij een reanimatie in maar ook buiten de wijk. Het initiatief tot plaatsen van deze AED is genomen door Hartsave Graswinkel en is ondersteund met bijdrages van de Wijkraad Graswinkel en de Nederlandse Hartstichting.

Met een AED in de buurt wordt de kans op succes bij een reanimatie flink vergroot. Peter van de Port, initiatiefnemer van Hartsave Graswinkel vertelt: “Zonder AED heeft een reanimatie 30 procent kans van slagen. Met een AED is dat 70 procent. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans van slagen. Slechts een klein deel van de AED’s in Nederland is echter 24/7 toegankelijk én geregistreerd bij het oproepsysteem van HartslagNu. Door deze tweede AED zijn nu alle woningen in de wijk Graswinkel binnen 6 minuten te bereiken met een AED zodat de wijk voldoende hartsave is.”

De AED is beschikbaar gesteld door de Wijkraad Graswinkel. De buitenkast is een gift van de Nederlandse Hartstichting in samenwerking met de Vriendenlotelij. Peter van de Port; “De buitenkast met AED hangt aan de voorgevel van een woning van de Tinnegietersweg. Bij een reanimatie wordt door de meldkamer een berichtje gestuurd naar de mensen die zich hebben aangemeld bij het oproepnetwerk van HartslagNu met instructies om de AED op te halen.

Deze nieuwe AED is inmiddels aangemeld bij het landelijk oproepsysteem van HartslagNu en kan vanaf nu ingezet worden door burgerhulpverleners bij een reanimatie in de buurt. Heb jij een reanimatie / AED-diploma? Dan kun je als burgerhulpverlener aanmelden bij het oproepsysteem van HartslagNu: www.hartslagnu.nl.