Nachtmis in de Paterskerk

Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Op zondagavond 24 december 2017 is er voor de 557ste jaar een nachtmis bij de minderbroeders franciscanen in Weert. Van slechts 13 van de 57 middeleeuwse kloosters in Nederland is de kerk bewaard. Acht kerken worden nog voor de eredienst gebruikt, waarvan de Paterskerk in Weert de enige middeleeuwse kerk is die door de oorspronkelijke orde, de Franciscanen gebruikt wordt.

Zangvereniging Creatura zal dit gedenken met een uitbundige viering in de Paterskerk op de Biest te Weert met ‘De Messe brève no. 7 Aux Chapelles in C groot van Gounod’ wordt ten gehore worden gebracht, gelardeerd met een aantal bekende kerstliederen, zowel vóór alsook tijdens de viering.

Gounod schreef zijn mis “Messe brève no. 7 Aux Chapelles in C groot“ in 1890 en in plaats van het gebruikelijke Benedictus schreef hij het veel mooiere “O Salutaris hostia”.

Tessa Klaver, een talentvolle leerling-pianiste in opleiding geweest bij Rita Scheffers, verzorgt de instrumentale begeleiding. Het muzikale geheel staat onder leiding van Ton van de Weem, dirigent van Creatura. Voorganger tijdens de mis is Gerard Heesterbeek, gardiaan bij de Minderbroeders Franciscanen.

Na de viering wordt de kerstsfeer ingeluid met glühwein en kerstbrood.

Datum van de uitvoering: 24 december 2017, aanvang 19.00 uur.
De paterskerk is geopend vanaf 18.30 uur met inloop en kerstzang door Creatura.
Paterskerk, Biest 43, Weert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie