Vierde editie winterse vrijmarkt

Algemeen Uitgaan Uitgelicht 1 reactie 3 min. leestijd

Zondag 31 december viert Weert de vierde editie van Marktrecht voor elke Weertenaar, de gezelligste vrijmarkt in de open lucht. Vanaf deze week is aanmelden voor deelname aan de markt mogelijk via de website van Winters Weert.

Het slotevenement van jubileumjaar 2014, het jaar waarin Weert 600 jaar stadsrechten vierde, wordt wegens succes wederom herhaald! In 2017 vindt krijgt iedere Weertenaar marktrecht op zondag 31 december. Tijdens deze feestelijke dag is de Weerter binnenstad het podium waar alle Weertenaren hun koopwaar verkopen of hun talenten showen. De markt duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Themamarkten

Net als de voorgaande edities wordt de vrijmarkt verdeeld over een aantal thema’s. Op de Streekmarkt worden lokale snuisterijen en zelfgemaakte lekkernijen aangeboden. De Kids- en Kledingmarkt staat in het teken van speelgoed, sport en kleding. Op de Kunst- & Brocantemarkt vind je de meest verrassende authentieke producten en geniet je van o.a. muziek, boeken en kunst.

Aanmelden marktkraam

De organisatie stelt marktkramen ter beschikking tegen een bijdrage van €7,50 per stuk. Voor goede doelen worden kramen gratis beschikbaar gesteld. Voorwaarde is dat deelnemers in Weert of directe omgeving wonen en van tevoren aanmelden. Centrummanagement heeft 100 kramen gereserveerd, dus snel aanmelden is noodzakelijk om zeker te zijn van een plekje. Reserveren van een kraam kan op www.wintersweert.nl.

Open podium

Tijdens Marktrecht voor elke Weertenaar vindt ook het eindejaarsfestival Schatkist plaats op de Markt. Het hiervoor aanwezige podium is de gehele middag beschikbaar als ‘open podium.’ Lijkt het je wat om je kunsten, muziek, goochelarij, dans, dichtkunst etc, te vertonen op een van deze podia? Meld je dan aan bij Centrummanagement. Deelname is gratis en wie weet kun je er met een hoedje nog wat aan verdienen.

Winters Weert

Marktrecht voor elke Weertenaar is onderdeel van Winters Weert in de binnenstad. Vanaf de komst van Sinterklaas barsten de winteractiviteiten los en wordt de historische binnenstad van Weert een slinger van licht met sfeervol verlichte straten en pleinen. De prachtig gedecoreerde etalages van de vele mode- en lifestylezaken nodigen uit tot eindeloos shoppen. Winters Weert staat in deze periode synoniem voor sfeervol shoppen, winterplezier en genieten van divers entertainment.

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op www.wintersweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie