Weertenaren opgepakt na autodiefstal

Waalre / Valkenswaard – De politie heeft in de nacht van 1 op 2 december drie mannen aangehouden na een diefstal van een Range Rover in Waalre. De gestolen auto werd in Valkenswaard teruggevonden, waar deze tegen een lantaarnpaal was gebotst.

Aanhouding op straat

De politiemeldkamer kreeg vrijdagavond 1 december rond 23.15 uur een telefoontje dat vanaf een oprit aan de Voorbeeklaan in Waalre een auto werd gestolen. Agenten keken uit naar het voertuig en zagen de auto, een Range Rover, over de Eindhovensweg richting Valkenswaard rijden.

De agenten reden op dat moment in tegengestelde richting en zagen plotseling twee personen uit de auto stappen. Na het keren van de politiewagen, reden ze naar gestolen voertuig. Daar bleek dat de auto tegen een lantaarnpaal was gebotst en de inzittenden spoorloos waren.

Na een zoektocht in de wijk, waar ook politiehonden bij werden ingezet, kon om 00.20 uur een 25-jarige verdachte uit Weert aangehouden worden. Hij zat op een dak van een woning aan de Nachtegaallaan in Valkenswaard. Een dik uur later hielden agenten op de Eindhovenseweg nog een tweede verdachte aan, een 27-jarige man, eveneens uit Weert.

Derde aanhouding

Ondertussen werd rond 1.40 uur ook een derde aanhouding gedaan in Eindhoven op de Wattstraat. Daar werd een 32-jarige Eindhovenaar opgepakt die in een bestelwagen reed. Bij de diefstal van de auto werd een vergelijkbaar voertuig in de buurt gezien. Deze bestelwagen is in beslag genomen. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Foto’s via het Eindhovens Dagblad:
http://iwdg.nl/2nlrB3O