(Foto’s) Het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (RICK) in de Beekstraat is zaterdagochtend korte tijd ontruimd geweest vanwege een brandmelding.

Rond 11.00 uur ging het brandalarm af en medewerkers van RICK namen een brandlucht waar. Uit voorzorg werd door de BHV’ers besloten om het gebouw van de muziekschool te ontruimen en de brandweer te waarschuwen. Bij de muzikanten waren de instrumenten net warm geblazen. Zij werden warm ontvangen in de kledingwinkel van Denvin en daarmee werd voorkomen dat de instrumenten zouden lijden van de kou buiten.

De brandweer voerde een inspectie uit. De oorzaak lag in het ketelhuis waar het isolatiemateriaal van een hete verwarmingspijp was gaan smeulen. Er was echter geen direct gevaar voor de veiligheid en na een half uur mochten de muzikanten, ouders en docenten terug naar binnen.

Een monteur is ingeschakeld om het probleem in het ketelhuis te verhelpen.